Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Μας στέλνουν στους πλειστηριασμούς σαν πρόβατα επί σφαγή

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση εξαπολύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται κατά τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση αφού αποδοκιμάζει το γεγονός ότι άνθρωποι στον δρόμο, υπογραμμίζει ότι πλέον οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη για όποια σωματική βλάβη.

«Μέχρι σήμερα άναυδοι τους παρακολουθούμε να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις ασπίδες μας και να διοχετεύουν την συνολική κοινωνική κατακραυγή για την ανεπάρκειά τους, εναντίον μας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ένωση, επισημαίνοντας πως «δεν έχουν τολμήσει ούτε μία νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της ζωής μας ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν σαρωτικά όλο το κοινωνικό status.

Aκόμη, όπως σημειώνει η ΕΑΣΥΑ στην ανακοίνωσή της «μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29/11/2017 όπου συνάδελφοί μας εδάρησαν ανηλεώς όπως και σε αρκετά άλλα περιστατικά τα οποία είχαν να κάνουν επίσης με τη διεξαγωγή πλειστηριασμών», ήλπιζε ότι «με την έκταση που πήραν τα γεγονότα αυτά, τις ανακοινώσεις των Ενώσεων και τη γενική κατακραυγή, οι ιθύνοντες θα ελάμβαναν τις σχετικές πρωτοβουλίες για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των πολιτών και των συναδέλφων μας».

Δυστυχώς, όμως, όπως τονίζει, «έως σήμερα για ένα τόσο φλέγον θέμα που οι ίδιοι έχουν διαβαθμίσει ως νούμερο ένα διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Έτσι καλούμαστε να προστατεύσουμε μία διαδικασία, η οποία θα εκπαραθυρώσει, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με ένα νομοθετικό πλαίσιο, προφανώς ελλιπές και αναχρονιστικό, το οποίο τελολογικά και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δημιουργήσει εκατοντάδες αστυνομικούς κατηγορούμενους, τραυματίες καθώς και πολίτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτή η μεθοδευμένη και εκ του πονηρού συστημική αμέλεια έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Να στηρίξουμε με κάθε τίμημα την μνημονιακή συμφωνία που σύναψαν για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς ενώ αυτοί θα προβάλλουν το δήθεν δημοκρατικό φιλολαϊκό προφίλ τους».

Επιπροσθέτως, σημειώνει ακόμη πως «αφού διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας στις 22/1/2018 ως Ένωση μαζί με τους τραυματίες αστυνομικούς μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο αλλά και όποιες άλλες παραβάσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς όσο και για εκείνους που έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις ως πρόβατα στη σφαγή».

Παράλληλα τονίζει πως σκοπός της δεν ήταν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση αλλά η στήριξη των ανθρώπων τους οποίους εκπροσωπεί, «γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο το ανακοινώνουμε σήμερα αφού τόσο καιρό δεν έχουμε δει κάποια μεταβολή στον τρόπο που διατάσσουν τους αστυνομικούς να παρίστανται στους πλειστηριασμούς αλλά και εν όψει των όσων έρχονται».

«Τους προειδοποιούμε ότι το οργανωμένο μαζικό αστυνομικό κίνημα θα ακυρώσει εν τοις πράγμασιν με την στάση του την επιχειρούμενη μετατόπιση ευθυνών και για ακόμη μια φορά τους λέμε ότι θεωρούμαστε και είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που υφίσταται» τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, προσθέτοντας:

«Έτσι κάθε φορά που αυτοί θα ολιγωρούν, θα αμελούν, θα κρύβονται, εμείς θα απαντάμε με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη και θα τους αποκαλύπτουμε. Να είναι σίγουροι ότι κανένας πολιτικός αμοραλισμός τους δεν θα γίνει πλέον ανεκτός και θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των συνταγματικών τους καθηκόντων», ενώ, τέλος, καταλήγει πως η διαδικασία της διερεύνησης των παραπτωμάτων που καταγγέλλει έχει ήδη ξεκινήσει.

iefimerida.gr