ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΣΩ… ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ – Αλλάζουν τα βιβλία Θρησκευτικών

Ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης των τελευταίο καιρό είναι το μάθημα των θρησκευτικών. Μάλιστα κατά πολλούς ήταν και ο κύριος λόγος αντικατάστασης του Νίκου Φίλη…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», έρχονται οι πολυσυζητημένες αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών. Παράλληλα, με τη νέα σχολική χρονιά, θα υπάρξουν: ένα (τουλάχιστον) εγχειρίδιο στα Μαθηματικά του Δημοτικού αλλά και νέα προγράμματα σπουδών σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα.

Ιστορία και Αρχαία, δύο διδακτικά αντικείμενα-πεδία πλούσιων πολιτικών και όχι μόνο αντιπαραθέσεων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τα νέα προγράμματα σπουδών, που θα έρθουν τον Σεπτέμβρη του 2017 και θα δίνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές στη διδασκαλία της Ιστορίας, η «επιστροφή» του «Επιταφίου» του Θουκυδίδη στο Λύκειο αλλά και οι σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση του έργου του Σοφοκλή «Αντιγόνη» βρίσκονται στα συρτάρια του ΙΕΠ ως προτάσεις, με το πόρισμα της Βουλής για το Λύκειο (σ.σ.: αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες) να δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το Ινστιτούτο στις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Θρησκευτικά:
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΙΕΠ Γεράσιμου Κουζέλη στον «Ε.Τ.», τα νέα εγχειρίδια θα αντικαταστήσουν τα παλιά βιβλία. «Έχουν χαρακτήρα φακέλου που συγκεντρώνει σειρά πηγών, κειμένων και επιπλέον υλικού που αφορά τη λογική των νέων προγραμμάτων σπουδών. Δεν υπήρχε η δυνατότητα συγγραφής νέων βιβλίων, επομένως προχωρήσαμε σε αυτή τη μέθοδο».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος