Ιρακινοί διέρρηξαν μαγαζί στη Λέσβο και άρπαξαν δέκα tablet

Οι άνδρες της Ασφαλείας εξιχνίασαν την διάρρηξη που είχε γίνει το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς

Η λεηλασία ενός καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στη Μυτιλήνη από πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Λέσβου. Μάλιστα, οι Ιρακινοί δράστες πούλησαν σε άλλους αλλοδαπούς τη λεία τους!

Οι άνδρες της Ασφαλείας εξιχνίασαν την διάρρηξη που είχε γίνει το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο κατάστημα, όταν οι Ιρακινοί ηλικίας 20, 21 και 28 χρόνων «γκρέμισαν» την βιτρίνα και άρπαξαν από το εσωτερικό του δέκα συσκευές tablet αξίας 1.500 ευρώ! Όπως εξακριβώθηκε πούλησαν τη λεία τους σε άλλους αλλοδαπούς, από τους οποίους εντοπίστηκε μόνο ένας 22χρονος Σύρος που είχε στην κατοχή του μέρος των κλοπιμαίων.

Τα κλεμμένα tablet κατασχέθηκαν και τα υπόλοιπα αναζητούνται, όπως και οι αγοραστές τους, ενώ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών Ιρακινών για κλοπή και του Σύρου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Δικογραφία κατ’ αγνώστων για διακεκριμένες κλοπές σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι ερευνούν τη λεηλασία του δικτύου τηλεπικοινωνιών στην περιοχή Καμάρες του Αιγίου. Δράστες είναι, όπως όλα δείχνουν, «κυνηγοί» χαλκού οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας ξήλωσαν καλώδια συνολικού μήκους 140 μέτρων, προκαλώντας διακοπή στις επικοινωνίες της περιοχής.