«Ξεψαχνίζουν» το κινητό και τις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Έκλεισαν ραντεβού στον δικηγόρο για να τον εκτελέσουν

Όλα τα πιθανά ενδεχόμενα εξετάζει η Αστυνομία για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έρευνες ανοίγουν σε έναν ευρύ κύκλο και οι αστυνομικοί σκανάρουν όλες τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γνωστός δικηγόρος.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τις σημειώσεις του και το κινητό του, για το ραντεβού που κανόνισε για χθες  στο γραφείο στην Ασκληπιού και έμελλε να είναι το τελευταίο.

Ταυτόχρονα αναζητούν στοιχεία στις κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, ενώ κρίσιμο ρόλο παίζουν οι περιγραφές του συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος μίλησε με τους δράστες.

Χθες, περίπου στις 7 το απόγευμα δύο άγνωστοι εμφανίστηκαν ως πελάτες σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ζαφειρόπουλο, τον πυροβόλησαν αρκετές φορές και τον τραυμάτισαν θανάσιμα μέσα στην αίθουσα συσκέψεων.

Εκεί ήταν και συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο οι δράστες ζήτησαν μετά από λίγη ώρα να αποχωρήσει. Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του πήγε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο να έχει πέσει νεκρός πάνω στο γραφείο του, ενώ οι δράστες είχαν φύγει. Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία. Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.