Πολίτες πέταξαν έντυπα από τα θεωρεία στην αίθουσα της Ολομέλειας

Μέλη της νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας έριξαν σήμερα μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ανακοινώσεις της ΛΑΕ κατά του 4ου μνημονίου. Οι τρεις νέοι οδηγήθηκαν από τη φρουρά της Βουλής εκτός των θεωρείων.

Το κείμενο διαμαρτυρίας έγραφε:

«7 χρόνια – 4 μνημόνια
Το δικό μας survivor:
– Δουλειά την Κυριακή
– κομμένα: συντάξεις – μισθοί
– Ανεργία – ξενιτιά
– Αρπαγή των σπιτιών μας
– Ξεπούλημα της χώρας
– Αυτή η συμφωνία μας στέλνει στη Γερμανία
Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ»».

Στο ίδιο υπήρχε γελοιογραφία του ΚΥΡ, με δύο ηλικιωμένους σε ένα παγκάκι να συζητούν: «Τα νέα μέτρα προβλέπουν να χάνεται 1 μισθός και 2 συντάξεις και τα αντίμετρα της κυβέρνησης προβλέπουν δωρεάν ένα μνημόσυνο και 2 τρισάγια».

Σε δημοσιογράφους που τους πλησίασαν είπαν ότι τα «επτά χρόνια είναι αρκετά» και αυτό ανέφεραν στα χαρτιά που πέταξαν στην Ολομέλεια την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε άνεργοι», είπαν στους δημοσιογράφους και ανέφεραν ότι για τους λόγους της πράξης του θα εκδοθεί ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Στρατούλης βρέθηκαν στη Βουλή και ζήτησαν συνάντηση με έναν εκ των αντιπροέδρων με αίτημα την απελεύθερωση των πολιτών που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο φρουραρχείο της Βουλής.

Με τους κ.κ. Πετράκο και Στρατούλη συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος και τους ενημέρωσε ότι «το προεδρείο δεν επιθυμεί τη δίωξη των προσαχθέντων της Λαϊκής Ενότητας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ