Σμηναγός Μπαλταδώρος: Σήμερα η τελευταία «πτήση» στη γενέτειρά του-ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Μια οικογένεια, ένα ολόκληρο χωριό, μια χώρα, βυθίστηκε πένθος από τον χαμό του κυβερνήτη του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση.

«Σ’ αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε».

Οι γονείς και η σύζυγος του άτυχου πιλότου έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο πατρικό στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Το κλίμα είναι βουβό.

Ανθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν, όπω ανέφερε ο ΑΝΤ1 ότι ο πατέρας του έχει καταρρεύσει, ενώ η μητέρα του είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με μία μπλούζα του ήρωα πιλότου στην αγκαλιά και δεν θέλει ή δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Η σορός του άτυχου πιλότου συνοδεία της συζύγου του, θα μεταφερθεί αύριο Σάββατο στην 114 ΠΜ της Λάρισας όπου θα τελεστεί τρισάγιο.

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί στο Μορφοβούνι Καρδίτσας όπου θα τελεστεί η ταφή. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 14:00 και θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας (Καμμένος, Κουβέλης) μεταξύ άλλων.

Η σορός του άτυχου πιλότου βρέθηκε, την Παρασκευή, από ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Φωτογραφία και βίντεο ντοκουμέντα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ενόψει της εορτής του Πάσχα, είχε επισκεφθεί στις 4 Απριλίου την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και ακολούθως τη Φρεγάτα Φυλακής Σκοπούντος ΛΗΜΝΟΣ και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό. Στην φωτογραφία, διακρίνεται δεύτερος από δεξιά, ο άτυχος σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, τον οποίο χαιρέτησε και συνεχάρη ο Φώτης Κουβέλης.