Τα Μερομήνια «αποκαλύπτουν»: Αυτός θα είναι ο καιρός το Πάσχα 2018

Χωρισμένη στα δύο σήμερα, Τετάρτη (21/03/2018) η μισή Ελλάδα. Στα ύψη στα νότια η θερμοκρασία, χιόνια στη βόρεια Ελλάδα. Τι λένε όμως τα Μερομήνια, για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το Πάσχα;

Καθώς απομένουν λίγες μόνο ημέρες πριν από το Πάσχα, οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια τι καιρό θα έχει τις ημέρες των γιορτών.

Ωστόσο, τα Μερομήνια θέλουν τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός να είναι άστατος σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπομονή λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε αν τα Μερομήνια… βγουν αληθινά.

Τι είναι τα Μερομήνια

Μερομήνια είναι «οι δώδεκα πρώτες μέρες του Αυγούστου κατά τις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, κάποιοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό που θα κάνει τους επόμενους δώδεκα μήνες».

Πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Ωστόσο, αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν!

 

/www.newsbomb.g