Τι κατέθεσε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη για τον γνωστό δικηγόρο

 

Στα χέρια του ανακριτή το μονοσέλιδο υπόμνημα που κατονομάζει τον δικηγόρο – Τι λέει ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας

Μονοσέλιδο υπόμνημα στο οποίο δίνει το όνομα του γνωστού δικηγόρου που κατονομάζει ως «εγκέφαλο» της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, κατέθεσε ο δολοφόνος της άτυχης 32χρονης και το οποίο έχει αποσταλεί στον ανακριτή

Όπως γράφει στο υπόμνημα, πρόκειται για πολύ γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και βουλευτής.

Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση για το μονοσέλιδο υπόμνημα. Όπως σημείωσε, «σε κάθε περίπτωση ο κατηγορούμενος μπορεί να κατονομάζει τον οποιονδήποτε και να πει οτιδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ύποπτος ή κατηγορούμενος»
«Μίλησα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δεν υπάρχει αναφορά για δικηγόρο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Θεωρώ στην παρούσα φάση ότι μιλάμε για ανυπόστατες υποθέσεις, τις οποίες ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος», πρόσθεσε.

Οι Αρχές πλέον θα διερευνήσουν κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δολοφόνου.

Το σχεδιάγραμμα του τόπου του εγκλήματος

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, χειρόγραφο σχεδιάγραμμα, του σημείου όπου στις 18 Οκτωβρίου, δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές, η Δώρα Ζέμπερη, έδωσε στις αρχές ο δολοφονός της.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Σοροπίδης, στις 15 Δεκεμβρίου έγραψε ένα 38σελιδο υπόμνημα στον ανακριτή. Μία εβδομάδα αργότερα, ο 18ος ανακριτής τον κάλεσε στο γραφείο του για συμπληρωματική απολογία, κατά την οποία ο Σοροπίδης υποστήριξε ότι δύο άνδρες του έδωσαν την εντολή να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία.

Μάλιστα, παρέδωσε και χειρόγραφο σχεδιάγραμμα του νεκροταφείου, το οποίο δημοσιεύσε η εφημερίδα «Εθνος».