Φιλιππάκης : Στουρνάρας, Παπαδήμος ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες

Δεν κάνει πίσω ούτε βήμα από τα περί βόμβας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Δεν μετανιώνω για ό,τι έγραψα για βόμβα στον Στουρνάρα, ήταν συζήτηση με φίλους, επιμένει – Πώς κρύφτηκε από τις αρχές το Σαββατοκύριακο

Να δικαιολογήσει την προκλητική ανάρτησή του στο Facebook ότι «δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα» επιχείρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Φιλιππάκης προχωρώντας σε ένα νέο παραλήρημα.

Αφού εμφανίστηκε αμετανόητος για όσα έγραψε στο προφίλ του και για τα οποία έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία, ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ προφανώς τελώντας σε σύγχυση και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστήριξε στη συνέντευξή του στο Flash 96 και στην εκπομπή των Στέλιου Βραδέλη και Γιάννη Κορωναίου ότι ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Λουκάς Παπαδήμος ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες.

«Με αφορμή τα όσα έχει κάνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας είτε όταν ήταν υπουργός, είτε ο Παπαδήμος που ήταν πρωθυπουργός υπηρεσιακός κλπ, σας λέω το εξής, περισσότερες από 7 χιλιάδες αυτοκτονίες, με πρώτη αν θυμάμαι καλά, ενός συνταξιούχου φαρμακοποιού, ή τουλάχιστον αυτή εγώ θεωρώ πρώτη, στο Σύνταγμα που αυτοκτόνησε με το πιστόλι του. Δεκάδες άλλοι έχουν αυτοκτονήσει, που δεν μπορούν να ζήσουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές καθημερινές τους ανάγκες» δήλωσε ο κ. Φιλλιπάκης ενώ στην ερώτηση αν θεωρεί τους δύο ηθικούς αυτουργούς συνέχισε το ρεσιτάλ σύγχυσης:

«Θεωρώ ότι συμμετείχαν στην εξαφάνιση, εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και γενικά τη διάλυση της χώρας. Ο δημόσιος πλούτος είναι γεγονός ότι παραδίδεται αμαχητί στα χέρια των πολυεθνικών, το ξένο κεφάλαιο μπαίνει, είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, ό,τι και να λέω εγώ τα έχουν πει άλλοι. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και ο κ. Παπαδήμος, είναι υπάλληλοι των ξένων μονοπωλίων. Ο κ. Παπαδήμος, αν δεν απατώμαι, πρέπει να έχει σχέση και με την Goldman Sachs, ήταν αντιπρόεδρος -αν θυμάμαι καλά- νομίζω στην ΕΚΤ, σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.»

http://https://www.youtube.com/watch?v=LBkVYskArgk

Επανέλαβε, δε, τον ισχυρισμό του ότι όσα έγραψε στο Facebook ήταν μια «άποψη στους φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα» επιχειρώντας να… ξεχάσει ότι είναι και ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ. «Ήταν δύο αναρτήσεις, μία την περασμένη Πέμπτη και μια άλλη την περασμένη Παρασκευή. Μία όσον αφορά τον τραυματισμό του κ. Παπαδήμου και μια άλλη την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, σχετικά με τη συνάντηση Παπαδήμου-Στουρνάρα και η οποία βέβαια, η δεύτερη ανακοίνωση της Παρασκευής, κατέληγε στο κλασικό που προκάλεσε θύελλα αγανάκτησης σε κάποιους, ότι δε θα με ενοχλούσε να δω να σκάει μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

«Αυτό, δε σημαίνει ότι λέω σε κάποιον πήγαινε να τον σκοτώσεις» υποστήριξε ο κ. Φιλιππάκης χωρίς να αποκηρύσσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαν να λέει ότι αν και αυτός δεν το προτείνει δεν υπάρχει και πρόβλημα να γίνει αυτό.

http://https://www.youtube.com/watch?v=KfMRvk94_tM

http://https://www.youtube.com/watch?v=iVpyVtrldaY

Άφησε, παράλληλα, και αιχμές κατά της δικαιοσύνης δηλώνοντας ότι «θέλει σώνει κα καλά να καταδικάσει κάποιον». «Εγώ δεν είπα σε κανέναν να προχωρήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι δυνατόν, ένας απλός πολίτης, εγώ δηλαδή, να κατευθύνω τους λεγόμενους τρομοκράτες; Μα συγγνώμη, αυτό το πράγμα μπορεί να τεθεί στο δικαστήριο, για μια δικαιοσύνη η οποία θέλει σώνει και καλά να καταδικάσει κάποιον. Μα, αν είναι ποτέ δυνατόν – εγώ, με ένα κείμενο που έγραψα. Ξέρετε τι γράφεται αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, από άτομα που συμφωνούν μαζί μου ή και από άτομα που είναι εναντίον μου;».

Όσον αφορά τέλος το τι συνέβη από το Σάββατο το βράδυ οπότε έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτησή του ο Γιώργος Φιλιππάκης είπε ότι «να σας πω την αμαρτία μου, επειδή ξέρω και πώς δουλεύει και η Αστυνομία, δεν είχα καμία διάθεση να ξεκουραστώ Σάββατο και Κυριακή μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον 7ο όροφο στη ΓΑΔΑ. Βεβαίως αναγκάστηκα κι εγώ να πάρω κάποια μέτρα, εξαφανίστηκα – αλλού εγώ, αλλού το κινητό, για να μη γίνει και καμιά ραδιογωνιομέτρηση και με βρούνε …».

http://https://www.youtube.com/watch?v=UNo2AZ9nVVw