Οδοντιατρική & αισθητική προσώπου

 

Μάθε πως η σύγχρονη οδοντιατρική μπορεί να μας γλιτώσει από αισθητικές επεμβάσεις.

Είναι γεγονός πως η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική διορθώνει τη φθορά που ο χρόνος αφήνει στο πρόσωπο μας. Και αυτό  συμβαίνει επειδή η αρχιτεκτονική του προσώπου μας έχει άμεση σχέση με την οδοντιατρική και περιοδοντική στήριξη.

Η απώλεια των δοντιών οδηγεί σε σταδιακή απώλεια οστού και κατ’ επέκταση σε περιορισμένη στήριξη των μυών.

Θα δούμε λοιπόν, στη συνέχεια, με ποιους τρόπους η σύγχρονη οδοντιατρική λειτουργεί προς όφελος της αισθητικής του προσώπου μας.

– ΣΑΡΚΩΔΗ ΧΕΙΛΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ (ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ, ΒΟΤΟΧ κ.λπ.)

Το πάνω και το κάτω χείλος στηρίζονται από τα δόντια. Όταν τα μπροστινά δόντια χάσουν το μήκος τους, το περίγραμμα των χειλιών αλλάζει. Ο οδοντίατρος, με την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης στο απαιτούμενο πάχος και μήκος, μπορεί να επαναφέρει τα χείλη στην αρχική τους κατάσταση ή ακόμη και να αυξήσει τον όγκο τους. Οι οδοντιατρικές παρεμβάσεις αυτού του τύπου συμπληρώνουν την πλαστική χειρουργική, δεν την ακυρώνουν.

– ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ

Οι καπνιστές γενικότερα και κυρίως οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των αντιαισθητικών λεπτών γραμμών στο άνω χείλος. Αν τα δόντια είναι τέλεια χρειάζεται μόνο η επέμβαση ενός πλαστικού. Αν όμως υπάρχουν οδοντιατρικά προβλήματα, διορθώνοντάς τα μπορούμε συγχρόνως να αποκτήσουμε ένα όμορφο χαμόγελο και να σβήσουμε τις λεπτές γραμμές του προσώπου.
Οι ρινοχειλικές αύλακες είναι οι ενοχλητικές λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στο πρόσωπο ξεκινώντας από τα πλάγια της μύτης και καταλήγουν στο χείλος. Η μείωση των γραμμών αυτών επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης με τις οποίες θαεπαναφέρουμε τα δόντια στην αρχική τους κατάσταση.

kiriakakis_2

– ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΑ

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να διορθώσει και την αρχιτεκτονική του προσώπου με τον πιο ανώδυνο τρόπο.
Αφαιρώντας τους φρονιμίτες εφόσον υπάρχουν, επιτυγχάνουμε την απόλυτη συμμετρία σ’ ένα οβάλ πρόσωπο με έντονα μάγουλα.
Οι φρονιμίτες είναι δόντια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται κατά την μάσηση. Ακόμη δημιουργούν στρεβλοφϋία στα μπροστινά δόντια, καθώς δεν βγαίνουν με την σωστή φορά. Η εξαγωγή τους βοηθά στο να »μπουν» μέσα τα μάγουλα, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο έντονα τα ζυγωματικά.

– ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Η υπερβολική δίαιτα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, αφού δείχνει υπερβολικά λεπτό με έντονες γωνίες. Διορθώνοντας τα οδοντιατρικά προβλήματα, εφόσον υπάρχουν, αυξάνεται και η στήριξη των μυών του προσώπου. Ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός χαμόγελου και η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης στα δόντια όπου χρειάζεται επιτυγχάνουν το »γέμισμα» του προσώπου χωρίς πλαστική χειρουργική επέμβαση.

– ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ

Τα κενά ανάμεσα στα δόντια δημιουργούν προβλήματα σύγκλισης, περιοδοντικά προβλήματα αλλά και μειωμένη στήριξη των μυών του προσώπου. Είναι πολύ σημαντική η αναπλήρωση των δοντιών που έχουν αφαιρεθεί με εξαγωγές, είτε με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, είτε με την τοποθέτηση «γέφυρας» με άριστα αισθητικά αποτελέσματα.