Κάνε το μπάνιο σου (σαν) καινούριο σε 10 απλά βήματα

 

Είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις να αλλάξεις την όψη του μπάνιου σου. Από τα χρώματα και τον φωτισμό, μέχρι τα αποθηκευτικά στοιχεία που λειτουργούν και διακοσμητικά. Από τη Μάρθα Κορινθίου

Πρασίνισέ το!

Xαμηλός φωτισμός, ζέστη, υγρασία. Υπάρχουν κάποια φυτά που θα ξετρελαθούν να «κατοικήσουν» στο μπάνιο σου, όπως μπαμπού, αλόη βέρα, μπιγκόνια, δράκαινα, διάφορες ποικιλίες φτέρης, φίκος μπέντζαμιν και ορχιδέα. Άφησε δίπλα στη γλάστρα μια όμορφη κανάτα για να μην ξεχνάς να την ποτίζεις. Τip: Την επόμενη φορά, αγόρασε δύο μπουκέτα από τον ανθοπώλη. Ενα για το σαλόνι και ένα για το μπάνιο!

Κρέμασε μια tote bag

Σεσουάρ, ψαλίδι ισιώματος, βούρτσες, χτένες και ρόλεϊ μπορούν να δημιουργήσουν έναν μικρό χαμό στο μπάνιο σου, αν δεν είναι τακτοποιημένα. Φύλαξε όλα τα «αξεσουάρ» των μαλλιών σε μία tote bag με θήκες, την οποία μπορείς να κρεμάσεις στο χερούλι της πόρτας του μπάνιου όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου, ενώ θα την «εξαφανίζεις» σε ένα ντουλάπι τον υπόλοιπο καιρό. Τip: Αποθήκευσε τα λαστιχάκια μαλλιών σε υφασμάτινες συσκευασίες από μπομπονιέρες.

Κάνε το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο

Αντικατέστησε τις σκουρόχρωμες πετσέτες με ανοιχτόχρωμες, επέλεξε ένα χαλάκι μπάνιου σε παλ τόνους, και αγόασε μια κουρτίνα για το ντους από διάφανο πλαστικό. Αν υπάρχει χώρος, αγόρασε έναν μεγαλύτερο καθρέφτη (ή και ντύσε έναν ολόκληρο τοίχο με καθρέφτη, αν η διαρρύθμιση το επιτρέπει). Οι καθρέφτες έχουν τη ιδιότητα να «διαστέλλουν» τον χώρο.