Κέλλυ Σακάκου: «Ευχαριστώ τον Θεό που μου πρόσφερε όσα δεν ονειρεύτηκα!»

 

Συνέντευξη στη Ρικη Ματαλλιωτάκη

Το πρόσωπο, η φωνή της, με δυο λόγια  η ακτινοβολία,  της είναι άμεσα συνδεδεμένα με  μια άλλη τηλεόραση, και  γενικότερα μια άλλη Ελλάδα που στο μυαλό των περισσοτέρων μας δεν μπορεί παρά να φέρνει καλές μνήμες.

Η πιο όμορφη παρουσία, κατά γενική και όχι δική μου ομολογία, της Ελληνικής τηλεόρασης, ανήκει στην εποχή όπου οι καναλάρχες και τα μίντια δεν διαφέντευαν την χώρα και στην θέση που βρίσκονταν βρίσκονταν απλά για να κάνουν την δουλειά τους κι όχι για να χρησιμοποιούνται ως πίσω πλάτες του κάθε πολιτικού και του κάθε εργολάβου….

 

Μιλήστε μας για τις μέρες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης… έτσι, για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι…

Για να μιλήσω για την ιστορία της ΕΡΤ θέλω ένα βιβλίο τουλάχιστον! Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και εύκολα μπορούν να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι!

Με ποια κριτήρια γίνονταν οι επιλογή μας παρουσιάστριας τότε κ Σακάκου;

Στη δική μου περίπτωση προσλήφθηκα με τον πρώτο και τελευταίο διαγωνισμό αξιοκρατίας που έγινε ποτέ! Είχαμε δηλώσει συμμετοχή 800 και μέσα από μια διαδικασία επιλογής που κράτησε 6 μήνες, επιλεγήκαμε τέσσερις! Σε άλλες περιπτώσεις με ρουσφέτι προσωπικό ή κομματικό..

Το δημοσιογραφικό περιβάλλον γενικά είχε ομοιότητες η διαφορές μεγάλες από τις σημερινές;

Το δημοσιογραφικό περιβάλλον παίρνει γραμμή από τον εργοδότη! Εννοείται οτι πάντα υπήρχαν ανεξάρτητες φωνές. Και σ’ αυτή την περίπτωση το διαδίκτυο συνέβαλλε θετικά!

hqdefault

Κοιτώντας με αμερόληπτο μάτι και δίχως καμιά πρόθεση ωραιοποίησης του παρελθόντος, απαντήστε μου: Υπήρχε διαφθορά τότε;

Σε καμία περίπτωση σ’αυτό το βαθμό! Αυτό που θα θεωρούσα ως παρέκκλιση και που ίσως έπαιξε ρόλο στη μετέπειτα »θεσμοποίηση» της διαφθοράς, είναι οτι επι ΠΑΣΟΚ δόθηκαν ιλιγγιώδη και ανεξέλεγκτα χρήματα σε όλους τους εργαζόμενους!

Ποια η διαφορά του παρουσιαστή απο του δημοσιογράφου;

Κάθε δημοσιογράφος δεν κάνει για παρουσιαστής. Και κάθε παρουσιαστής δεν είναι δημοσιογράφος!

Εσείς που κατατάσσεται τον εαυτό σας;

Εγώ προσλήφθηκα με την ειδικότητα του παρουσιαστή-δημοσιογράφου!

Υπήρξατε από τις πιο όμορφες παρουσίες που πέρασαν ποτέ απο την ελληνική τηλεόραση. Πόσο πιστεύετε ότι σας βοήθησε αυτό στην πορεία σας;

Η ομορφιά βοηθάει, αλλά δεν αρκεί! Αλλιώς όλες οι μοντέλες θα έκαναν μεγάλη καριέρα! Πρωτεύει η λάμψη και ακολουθούν η προσωπικότητα, η φωνή, η ευρυμάθεια!

maxresdefault

Τι αισθάνεστε σήμερα με την κατάντια της ΕΡΤ αλλά και γενικότερα της χώρας μας;

Θα απορρίψω τη λέξη »κατάντια»! Δεν ταιριάζει στην Ελλάδα, δεν ταιριάζει στους Έλληνες! Η Δημόσια Τηλεόραση γίνεται εξ’ αρχής. Θα κρίνουμε όταν έρθει η ώρα! Αυτός ο τόπος επιβιώνει 3.000 χρόνια και πέρασε πολύ δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία του! Δεν πετάω στα σύννεφα, αλλά δεν φοβάμαι!!

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή που ζήσατε στο γυαλί της ΕΡΤ;

Όλες οι στιγμές -και ήταν πολλές- που εκπροσώπησα την ΕΡΤ και την Ελλάδα στο εξωτερικό!

Και ο ποιο σημαντικός άνθρωπος- κατά την γνώμη σας- που γνωρίσατε;

Πολλοί οι μεγάλοι άνθρωποι που συνάντησα στη ζωή μου! Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ελύτης, Καμπανέλλης, Τσαρούχης, Χορν, Αρβελέρ, Αραγκόν! Συγκινούμαι πάντα όταν θυμάμαι την ταπεινότητα του μέγιστου Γιάννη Ρίτσου!

 

Αν ξεκινούσατε από την αρχή θα ακολουθούσατε τον ίδιο δρόμο;

Εννοείται! Ευχαριστώ τον Θεό που μου πρόσφερε όσα δεν ονειρεύτηκα!

Τι μνμ θα στέλνατε στους πολιτικούς;

Κάθε μέρα οι Έλληνες στέλνουν μηνύματα στους πολιτικούς! Δεν είναι οτι δεν τα ακούνε! Είναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!! Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω το υπέροχο site σας που με φιλοξένησε και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία!!