Οι  χωρίς <<αντίκρισμα>> υπερβολικές υποσχέσεις , ως διαχρονικό μέσο εξαπάτησης των λαών…

 

                                                                              Του Δημ.Κων.Σαρρή

Είναι γεγονός ότι το βασικό χαρακτηριστικό των   κυβερνώντων, της <<πρώτης φοράς Αριστεράς>> είναι η  χορήγηση, αφειδώς, χωρίς αντίκρισμα,υποσχέσεων ,σε ένα λαό εξαντλημένο και απελπισμένο  από την πολύχρονη κρίση, που  ζητάει μια σανίδα σωτηρίας  να πιαστεί.

Με τρόπο που θα ζήλευε και ο πλέον επιδέξιος ταχυδακτυλουργός κυβερνούν με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της <<κομμουνιστογενούς Αριστεράς>>,στα λόγια ,αλλά στην πράξη εφαρμόζουν τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, εις βάρος των μικρομεσαίων αλλά και των φτωχών, εργαζομένων και ανέργων τους οποίους ,υποτίθεται ,ότι εκπροσωπούν στο πολιτικό φάσμα της χώρας μας.

Και ενώ ,όπως τόνισε πρόσφατα ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ,ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο συντηρητική και αντιλαϊκή κυβέρνηση ,από την εποχή  του  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ , όπως θα δούμε ,η τακτική της ακατάσχετης  αυτής <<υποσχεσιολογίας>> ,είναι διαχρονικής έμπνευσης και   προέλευσης  μέθοδος εξαπάτησης των λαών.

-Η Γαλλική επανάσταση ,π.χ.,όπως δήλωσε ο μεγάλος Επαναστάτης ΖΑΝ ΠΩΛ ΜΑΡΑ,ο οποίος υποστήριζε την βία ,ως μέσο εξουδετέρωσης των  συνομωσιών εναντίον της επανάστασης και διαδραμάτισε κύριο ρόλο στις διαβόητες σφαγές του Σεπτέμβρη αλλά και ο ίδιος είχε τραγικό τέλος ,δολοφονημένος  στο λουτρό από την Σαρλότ Τροντέ,δίδοντας ερμηνεία στον εκφυλισμό και την κατάρρευση της επανάστασης  την απέδωσε  στις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις που  δόθηκαν και  τελικά  δεν τηρήθηκαν.

Στην  αρχή, τόνισε, είχαμε μεγάλη  λαϊκή στήριξη, διότι είχαμε    ελκυστικά ,αλλά ασαφή πολιτικά μηνύματα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,ΙΣΟΤΗΤΑ ,ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ,τα οποία ο καθένας ερμήνευε σύμφωνα με τα βιώματά του και τις προσωπικές του επιδιώξεις.

Όμως ,όπως τόνισε ο επαναστάτης ,μετά την επικράτηση της επανάστασης ,οι περισσότεροι διαπίστωσαν με απογοήτευση ,ότι στην πράξη συνέβαιναν τα ακριβώς αντίθετα:έλλειψη ελευθερίας, ανισότητα και αδελφοφάγωμα  όπου η <<γκιλοτίνα>> είχε τον πρώτο λόγο .Οι προσωπικές δε επιδιώξεις των περισσοτέρων έμειναν ανεκπλήρωτες.

Αποτέλεσμα ο εκφυλισμός ,της Επανάστασης  η κατάργηση της Δημοκρατίας και αναρρίχηση ,στον θρόνο του αυτοκράτορα, του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ.

-Αλλά παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και στην  ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Συγκεκριμένα στο γραπτό έργο του ΛΕΝΙΝ <<Στιγμές της Ρωσικής Επανάστασης>>, μεταξύ άλλων έγραφε μία  ωμής ειλικρίνειας δήλωση που έμεινε ιστορική:

<<Ως  σήμερα , είπε,δίναμε αφειδώς υποσχέσεις γιατί χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να εξαπολύσουμε την επανάσταση. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν .Μας λένε .Χθες τάζατε λαγούς με πετραχήλια στους μικροαστούς και τους καλούσατε σαν συμμάχους κατά του ΤΣΑΡΙΣΜΟΥ ,ενώ σήμερα τουφεκίζετε ,σαν εχθρούς της επανάστασης, ακόμη και σοσιαλιστές .Δεν είναι αυτό ασυνέπεια;

Μάλιστα είναι….

Αλλά όσοι απορούν για αυτήν ,είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

Η τακτική της χορήγησης υποσχέσεων που δεν θα τηρηθούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της επανάστασης .>>

Μετά από 70 ,βέβαια, χρόνια, επικράτησης του καθεστώτος του ΛΕΝΙΝ και των επιγόνων του ,κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ,χωρίς να <<ανοίξει μύτη>> επί ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ.

-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ,πλέον είναι ότι οι ψευδείς υποσχέσεις μπορεί να εξαπατήσουν σαν σειρήνες λαούς για λίγο η και για πολύ ,αλλά τελικά καταρρέουν και μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

-Βλέπουμε λοιπόν ξεκάθαρα  από πού αντλεί την τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ .

Εμπνέεται από την<< κομμουνιστογενή >> καταγωγή του  μεθόδους  με στόχο την εδραίωση του στην εξουσία , για να εφαρμόζει ,στη πράξη, αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές εξαθλίωσης του λαού.

 

-Όσοι πολιτικοί αναλυτές που ασχολήθηκαν με το <<φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ>>, στην προσπάθεια τους να διαβάσουν τις ενδόμυχες σκέψεις των κυβερνώντων διχάζονται ,ανάμεσα σε δύο ,διαμετρικά αντίθετες ερμηνείες :

Α)Πρόκειται,μήπως, για φλογερούς , εραστές της γλυκιάς εξουσίας, την οποία είχαν στερηθεί ,ούτε καν γευτεί τόσα χρόνια και τώρα που

συνειδητοποίησαν τι έχαναν,δεν θέλουν να την χάσουν, κάνοντας κάθε μορφής συμβιβασμούς με δυσμενέστατες ,για την χώρα και τον δοκιμαζόμενο λαό της ,επιπτώσεις;

Β) Η μήπως έχουν ένα σκοτεινό ,υποχθόνιο <<μακιαβελικά>> μελετημένο σχέδιο, τέτοιο που να αποκοιμίζει και να μην<< τρομάζει τους αστούς>>, ώστε<<ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ>>,όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ, βήμα-βήμα να μετατρέψουν ,μακροπρόθεσμα την ελληνική κοινωνία σε εκείνη των παμπάλαιων ονείρων τους …

 

-Αυτά τα ερωτήματα θα τα απαντήσει η Ιστορία με τον χρόνο.

Εμείς μόνο σκέψεις μπορούμε να κάνουμε στην προσπάθεια μας να ερμηνεύσουμε τα ανερμήνευτα.

Αυτό που είναι σίγουρο βέβαια είναι ότι η πρώτη εκδοχή έχει ως αποδέκτη τους Δανειστές μας ,στους οποίους η κυβέρνηση υποκλίνεται ραγιαδίστικα, ενώ η δεύτερη έχει αποδέκτη το 3.5%,του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, των πρώην κομμουνιστών,οι οποίοι έκπληκτοι παρακολουθούν τις ΟΒΙΔΙΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ του πολιτικού τους φορέα, προτείνοντας τους υπομονή και ανοχή στις παρεκκλίσεις του, υποσχόμενοι ότι θα καθυστερήσει ,κάπως ,αλλά θα επιτευχθεί, στο τέλος, η <<κατάληψη των θερινών ανακτόρων.>>.

Άλλωστε η διγλωσσία είναι ,ένα από πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των κυβερνώντων.

-Για να μπορέσει κάποιος να αποτολμήσει μια κάποια ερμηνεία πρέπει να εντοπίσει τΙς διαφορές ανάμεσα στην ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ,κατά τον Αριστοτέλη(που είναι συνώνυμη της ΛΟΓΙΚΗΣ, μέθοδος αναζήτησης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, μέσα από τον ΔΙΑΛΟΓΟ, κατά τον οποίο από την ΘΕΣΗ και την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ,καταλήγουμε στην ΣΥΝΘΕΣΗ) και του  Μαρξιστικού ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ  , κατά τον οποίο δεν ισχύει τίποτα από τις παραπάνω Αριστοτελικέςσκέψεις.

Στον Διαλεκτικό Υλισμό ,το αποτέλεσμα δεν προκύπτει από την αντιπαράθεση δύο αντιτιθέμενων απόψεων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στην σύνθεση τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ,  και οι όποιες συζητήσεις μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη και διαστρεβλώνονται έτσι τα γεγονότα ,παραποιείται η αλήθεια ,ώστε να υπηρετηθεί ο αρχικός ΣΤΟΧΟΣ.

Όποιος δε αποτολμήσει να διαφωνήσει με την αυθεντία τους θα τον εγκαλέσουν με αυστηρότητα λέγοντας τους :<<ΣΚΕΨΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ>>…

Αυτού του είδους η Διαλεκτική συχνά καταργεί πλήρως η άλλες φορές αντιστρέφει την σχέση ΑΙΤΙΟΥ-ΑΙΤΙΑΤΟΥ, και την όποια αντίθετη άποψη την χαρακτηρίζει ως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ,ενώ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ονομάζει εκείνη που υπηρετεί την επιθυμητή σκοπιμότητα

-Όταν π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε κριτική για το γεγονός της στενής συνεργασία του με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, από τους οπαδούς του 3,5% αλλά και άλλους, απαντούσαν <<εμπιστευτικά>>:ΜΗΝ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ .<<Η παρουσία των ΑΝΕΛ καθησυχάζει το στράτευμα .Αν δεν συνεργαζόμαστε με αυτούς θα ζούσαμε με την αγωνία μιας πιθανής εκτροπής .Άρα είναι κάτι σαν φρουρά μας και έτσι κερδίζουμε  χρόνο, μέχρι να σταθεροποιηθούμε επαρκώς

.Αρα<< Διαλεκτικά >> οι ΑΝΕΛ είναι προοδευτικοί καθόσον υπηρετούν τον κοινό σκοπό.>>

-Όταν πάλι υπέστησαν κριτική γιατί υπέγραψαν το τρίτο και επαχθέστερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και κατηγορήθηκαν ως ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, σαν νέοι ΣΟΦΙΣΤΕΣ έσχιζαν τα ιμάτια τους λέγοντας με οργή<<ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ. Αν δεν το υπογράφαμε θα έπεφτε η Κυβέρνηση και τότε θα ερχόταν στην εξουσία μια Κυβέρνηση ακραιφνώς Μνημονιακή.   Ενώ τώρα εμείς οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, σας σώζουμε από τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ!!!…>>

-Τέτοιος εμπαιγμός!!!!…

-Πριν αρκετό  καιρό ο πρωθυπουργός ,με κάποια αυτοκριτική διάθεση ,είπε ότι είχε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Όμως όπως αποδεικνύεται καθημερινά οι αυταπάτες του δεν ήταν ένα στιγμιαίο λάθος του ,αλλά μόνιμος τρόπος σκέψης και ενεργειών, της δικής και των συντρόφων του, καθόσον αποτελούν προϋπόθεση επίτευξης της καθεστωτικής τους επικράτησης .

ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΨΕΥΔΗ ,ΣΟΦΙΣΤΊΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ , ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ:ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ .