Τελικά τι έχει καταντήσει η Ελλάδα;

Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

 

 

Τελικά τι έχει καταντήσει η Ελλάδα;

Οι έλληνες… όλη την εξυπνάδα τους την ανάλωσαν στο να θάβει ο ένας τον άλλον..  αντί να είναι ενωμένοι.. θεωρεί ο ένας τον άλλον εχτρό..

Ιδεολογίες χωρίς νόημα που διχάζουν. Να δίνουν ταμπέλα σε μια παράταξη που απλώς θα κυβερνά αυτή και όσοι την ψήφισαν σε βάρος των υπολοίπων.. Κλέφτες παντού… Άδικες συντάξεις, άδικοι μισθοί, αδικία παντού με πρωτομάστορες τους 300..

Και ο λαός κοιτά τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του. Σαν την κατίνα της γειτονιάς. Δεν κοιτάει τις πράξεις των προδοτών, ορμά σαν θηρίο στο πρώτο αίμα που ρίχνεται στην αρένα της ανθρωποφαγίας…

Πότε θα καταλάβει αυτός ο λαός ότι καταστρέφεται… πότε θα κατανοήσει τι δύναμη έχει.. το μυαλό … την ψυχή.. όλα αποχαυνωμένα. όλα κατεστραμμένα. όλα για λάθος σκοπό.. Να πω για τον στρατό, για την εκκλησία. που υποτίθεται ότι προστατεύουν το έθνος.. έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι στην καλύτερη.

Η εκκλησία – και εννοώ τους ιεράρχες – να μην χάσει τίποτε από τα προνόμιά της.. Οι ιεράρχες μέσα στα χρυσά θα μιλήσουν για αρετή και για θυσίες… Και οι έλληνες δέχτηκαν η χώρα τους να μετατραπεί σε μια φυλακή.. Που είναι εκείνο το ελεύθερο πνεύμα?

Που είναι ο ηρωισμός? τον βρήκα μόνο σε ελάχιστα άτομα… Η ελλάδα σβήνει και φταίει ο λαός για αυτό. Οι πολιτικοί διαπεδαγώγησαν δουλικά και συμφεροντολόγους… Μάθετε να κοιτάτε τις πράξεις των άλλων.. αυτά που βλάπτουν Μάθετε να σκέφτεστε ελεύθεροι από ιδεολογίες Μάθετε να σέβεστε τον άλλον στην διαφορετικότητά του αν δεν βλάπτει τον άλλον .

Μάθετε να απελευθερωθείτε από την αηδιαστικό τρόπο ζωής του παράσιτου.. Μάθετε να αγαπάτε τον άνθρωπο δίπλα σας Μάθετε να αγαπάτε το δίκιο.. Μάθετε να είσαστε Ελληνες ξανά… όπως ταιριάζει στο όνομά σας. .στην ιστορία σας..