Κοινοβουλευτική και Θεσμική Εκτροπή: Πρωθυπουργός «τροχονόμος» των Νταβατζήδων

Με μια τροπολογία ντροπής που κινείται στα όρια της πολιτικής εκτροπής, ο πρωθυπουργός Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωρά στην υπερψήφιση προκλητικής φωτογραφικής ρύθμισης υπέρ της ΣΕΚΑΠ και του Ιβάν Σαββίδη, μέσω της οποίας χαρίζονται και «σβήνονται» πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από λαθρεμπόριο.

Η κίνηση αυτή πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αποδεικνύει περίτρανα τον σκοτεινό – παρακρατικό σχεδιασμό του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενίσχυσης επιχειρηματιών – Νταβατζήδων οι οποίοι συναλλάσσονται ανοιχτά (και ξεδιάντροπα) με το σύστημα Τσίπρα – Καμμένου.

Είναι βέβαιο πως το επόμενο διάστημα, με αφορμή και το σημερινό «ρουσφέτι» Τσίπρα – Καμμένου στον Σαββίδη, θα υπάρξουν εξελίξεις και στο Μηντιακό τοπίο αφού ο επιχειρηματίας είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσει να «ευχαριστήσει» το σημερινό καθεστώς, μπαίνοντας «δυνατά» στον Πήγασο και στο Mega.

Βεβαίως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει εκτός από το σημερινό «δωράκι», η κυβέρνηση να πιέσει τους Τραπεζίτες να προχωρήσουν σε διαγραφή εκατοντάδων εκατομμυρίων Τραπεζικών δανείων στα ΜΜΕ – «σαπάκια» στα οποία, φέρεται πως ενδιαφέρεται, να «μπει» ο Σαββίδης.

Κάτι που εάν συμβεί, τα Τραπεζικά στελέχη θα βρίσκονται αντιμέτωπα με το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.   

Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται ραγδαίες, αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης και κυρίως επιχειρηματίες – ανταγωνιστές του Σαββίδη, αναμένονται να αντιδράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο…