Βασικές αρχές για να φλερτάρεις ακίνδυνα

 

 

 

Δυστυχώς, πάνε τα χρόνια, που ο άντρας είχε την αποκλειστική ευθύνη για το φλερτ και όλα τα παράγωγα του.

Ξέχασε εκείνους τους παλιούς καλούς καιρούς που ο ωραίος κύριος από την απέναντι γωνία έκανε το παν δυνατόν για να τραβήξει την προσοχή σου.

Σήμερα, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ευθύνες που μας φόρτωσαν, μας φόρτωσαν και την ευθύνη του φλερτ, μια κι αν δεν κουνήσεις εσύ το δαχτυλάκι σου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν… δεν… δεν… δεν υπάρχει περίπτωση μόνος του να σου ζητήσει να βγείτε, πάρε το απόφαση.

-Μα τόσο πολύ άλλαξαν οι άντρες που να πάρει η ευχή να πάρει; –

Για να δεις λοιπόν φως πρέπει κι εδώ, όπως και σε τόσα άλλα, να πιάσεις τα ηνία στα χέρια σου, το θέμα ωστόσο είναι να φλερτάρεις  ακίνδυνα.

Με τρόπο διακριτικό και  αποτελεσματικό ούτως ώστε να μη σου κρεμάσουν κουδούνια και σε περάσουν για εύκολη που φυσικά δεν είσαι… εσύ απλούστατα αναζητάς τρόπο να κερδίσεις τον άντρα των ονείρων σου χωρίς να καταλάβει ότι του ρίχνεσαι… απλούστατα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τις βασικές αρχές που μας ενημερώνουν για τις κατάλληλες προφυλάξεις που πρέπει να πάρουμε, και μετά, βουρ… στο κυνήγι:

 

Σημασία έχει να είσαι ο εαυτός σου: Πάνω απ΄όλα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και σε όποιον αρέσεις, γι’ αυτό μην κάνεις το λάθος να παγιδευτείς σε μια κατάσταση ψεμάτων με σκοπό να φανείς καλύτερη και ανώτερη απ’ ότι στη πραγματικότητα είσαι. Δεν χρειάζεται να παρουσιάσεις κάποια άλλη για να σε θελήσει, οπότε, αντί να αποστηθίζεις και να πετάς που και που πιασάρικες ατάκες και φράσεις για να τον εντυπωσιάζεις, να λες αυτό ακριβώς που βγαίνει από μέσα σου, και να φέρεσαι με ότι τρόπο ακριβώς βγαίνει από μέσα σου, διαφορετικά θα κάνεις μπαμ από μακριά ότι είσαι ψεύτικη, κι άντε το πολύ να τον ξεγελάσεις για ένα βράδυ. Το επόμενο όμως;

Εννοείται  φυσικά ότι λόγια και συμπεριφορά θα είναι μέσα στα σύνορα της ευπρέπειας.

Κοίταξε τον και χαμογέλασε του: Μια ματιά κι ένα γλυκό χαμόγελο αποτελούν τα μεγαλύτερα όπλα για να σαγηνεύσεις αρχικά ένα άντρα και να τον πείσεις να έρθει να σου μιλήσει. Άρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα απλό σημάδι και όχι κάτι εξεζητημένο. Αν παραμείνεις να τον κοιτάς χωρίς κανένα νόημα, να είσαι σίγουρη πως δεν θα κάνει καμία κίνηση, αν πάλι το παρακάνεις κλείνοντας του το μάτι και χαμογελώντας ηλίθια θα τον κάνεις σίγουρα να στραφεί αλλού.

Αστειέψου: Πάρε την πρωτοβουλία να σπάσεις τον πάγο με ένα αστείο ή ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα- ξέρεις, εκείνο το παλιό μα πάντα επιτυχημένο «ωωω με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο…»-

Μια λύση επίσης θα ήταν και ένα κομπλιμέντο για την εμφάνισή του. Αν και καλό θα είναι να περιμένεις να σου κάνει εκείνος πρώτος ένα θετικό σχόλιο για να ανταπαντήσεις, έτσι ώστε να μην τον κομπλάρεις.

Φρόντισε να ακούς: Άκου προσεκτικά τα όσα σου εξομολογείται και φρόντισε να δίνεις  και τη δικιά σου άποψη επί των θεμάτων που σου αναφέρει, μια κι αν διαπιστώσει ότι δεν δίνεις σημασία σε ότι λέει, θα πιστέψει πως τον βρίσκεις βαρετό και δεν θα προχωρήσει παρακάτω.

Δείξε ότι έχεις άποψη: Χωρίς να τον διακόψεις, άρχισε κι εσύ με την σειρά σου μια κουβέντα όταν κρίνεις ότι πρέπει.

Καταλαβαίνεις πώς δεν μπορεί ο ένας μόνο να μιλάει διαρκώς, οπότε εκτός από καλή ακροάτρια δείξε του ότι είσαι και καλή συνομιλήτρια, ότι έχεις άποψη.

Καλό θα ήταν ωστόσο να αποφύγεις τις βαρύγδουπες φιλοσοφικές κουβέντες για ένα δεύτερο ή τρίτο ραντεβού για να μην βαρύνεις την ατμόσφαιρα αφόρητα.

Η γλώσσα του σώματος. Πρόσεξε, επειδή δεν είναι όλων των ειδών τα χαμόγελα, τα αστεία ή τα γέλια κατάλληλα για να φλερτάρεις πρέπει να δείξεις και να υπονοήσεις το ενδιαφέρον που τρέφεις για το αγόρι που σε ενδιαφέρει  και με τη γλώσσα του σώματος. Πα να πει με πολύ σκέρτσο και μπόλικο νάζι για να μην θεωρήσει πως τον βλέπεις φιλικά και μόνο.

Κάνε λίγο υπομονή:  Δεν υπάρχει λόγος να πέσεις απευθείας με τα μούτρα στο ψητό, κι όταν λέμε ψητό εννοούμε τις ατέρμονες συζητήσεις περί σεξ. Κι αυτό γιατί είτε θα τον τρομάξεις με την τόσο μεγάλη απελευθέρωση, είτε γιατί θα του δώσεις λάθος εντύπωση, ότι δηλαδή είσαι πολύ άνετη και το μόνο που θέλεις είναι το σεξ ή ένα one night stand.

Τώρα βέβαια θα μου πεις πως ακόμα και μετά απ’ όλα αυτά, το να έρθει να σου μιλήσει κάποιος δεν σημαίνει κι απαραίτητα ότι αποδέχτηκε το φλερτ σου… μπορεί να είναι ένα απλό σημάδι ευγένειας επειδή τον κοίταξες ή του χαμογέλασες.

Οπότε, πως αλήθεια θα καταλάβεις αν ο άλλος ενδιαφέρεται τελικά;

Τώρα εκεί μέγιστο ρόλο παίζει και η αλάνθαστη γυναικεία διαίσθηση, κι αν αυτή σου λέει πως ο τύπος σε θέλει όντως, χρησιμοποίησε την και στηρίξου απάνω της.