Ποιο είναι το «σημείο G» των ανδρών

Καθηγητής, ειδικός σε θέματα σεξ, ανέλυσε το σημείο G των ανδρών, τον προστάτη αδένα, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ο ερεθισμός της συγκεκριμένης περιοχής, συμβάλλει τα μέγιστα στον ανδρικό οργασμό

Δεν έχουν μόνο οι γυναίκες ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο στα γεννητικά τους όργανα . Και οι άνδρες διαθέτουν το δικό τους σημείο G , μόνο που είναι…κρυφό και σε αδιάκριτο σημείο. Πρόκειται για τον προστάτη αδένα ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του στην διαδικασία της αναπαραγωγής. Ο προστάτης απελευθερώνει υγρά τα οποία δίνουν ώθηση στα σπερματοζωάρια και παράλληλα τα προστατεύουν ενώ αυτά «κολυμπούν» προς το ωάριο. Ο προστάτης περιβάλλει τη βάση της ουρήθρας και εφάπτεται στο κάτω μέρος της ουροδόχου κύστης, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Γιάκομπ Παστότερ, ειδικός σε θέματα σεξ, στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Αν και ο Γερμανός καθηγητής δεν διευκρινίζει ότι, για να διεγείρει κανείς τον προστάτη αδένα, θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη άνεση με τον σύντροφό του, οι συνάδελφοί του έχουν δηλώσει ήδη πως, η πρόσβαση στον προστάτη και η διέγερση του συγκεκριμένου αδένα είναι δυνατή μόνο μέσω του πρωκτού. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο ερεθισμός της περιοχής γύρω από τον πρωκτό (γνωστή και ως περίνεο) με τη βοήθεια ενός μασάζ, προκαλεί έντονη διέγερση. Για τους ειδικούς, ο περίφημος «αποκλειστικά αντρικός» αδένας είναι, εκτός των άλλων, υπεύθυνος για την παρασκευή των υγρών κατά την εκσπερμάτιση.

Κι ενώ οι επιστήμονες βρήκαν το σημείο G των αρσενικών, έχουν ήδη καταρρίψει τον μεγαλύτερο μύθο για το σεξ που αφορά το γυναικείο σημείο G . Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014 στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Revieus Urology» έδειξε ότι, δεν υπάρχει κάποιο «κουμπί» στο γυναικείο σώμα που να εγγυάται αυτομάτως οργασμό. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, το γυναικείο σημείο G δεν είναι στην πραγματικότητα ένα μεμονωμένο σημείο αλλά ένα σύμπλεγμα που περιλαμβάνει την κλειτορίδα, την ουρήθρα και το πρόσθιο κολπικό τοίχωμα.