Λαζάνια μπολονέζ, εύκολα

Εμβληματικό ιταλικό πιάτο, λατρεμένο σε όλο τον πλανήτη. Μην σας μπερδεύουν τα παρακάτω πολλά λόγια, είναι εύκολη η συνταγή.

Υλικά

  • 1 κουτί λαζάνια 500 γραμμάρια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια κιμά
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ

Για την μπεσαμέλ

  • 5 κουταλιές γλυκού βούτυρο
  • 5 κουταλιές του γλυκού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Οταν τα σουρώσετε ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους
  • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά τον κιμά
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα όλα ψιλοκομμένα και ροδίστε για 3 λεπτά
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, ροδίστε 3 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 1 ώρα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Τώρα η μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε το αλεύρι, λιώστε καλά και προσθέστε το γάλα χλιαρό
  • Ανακατέψτε ζωηρά για να γίνει παχύρευστη μπεσαμέλ
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τώρα ξεκινάμε το στρώσιμο: μια στρώση λαζάνια, μία στρώση κιμά, ρίξτε τριμμένο τυρί
  • Κάντε έναν δεύτερο όροφο με τον ίδιο τρόπο
  • Κάντε έναν τρίτο όροφο και ολοκληρώστε περιχύνοντας όλη την επιφάνεια με μπεσαμέλ
  • Αν έχετε υλικά, κάντε και τέταρτο όροφο
  • Ρίξτε άφθονο τυρί από πάνω
  • Ψήστε στον ζεστό φούρνο για 40 λεπτά
  • Αν κινδυνεύει να καεί η επιφάνεια, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο

Πηγή: efimerida.gr