Η σπιτική «συνταγή» που μαλακώνει ακόμα και τις πιο σκασμένες φτέρνες

Η φυσική και αποτελεσματική αντιμετώπιση για τις σκασμένες φτέρνες.

Αν ανήκετε στο προνομιούχο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού που οι φτέρνες τους παραμένουν μαλακές βρέξει/χιονίσει/καλοκαιριάσει, τότε σας συγχαίρουμε (και σας ζηλεύουμε) γι’ αυτή τη γονιδιακή υπεροχή.

Διότι, από την άλλη μεριά, βρισκόμαστε όλες οι υπόλοιπες γυναίκες που λίγο να παραμελήσουν το ραντεβού τους για πεντικιούρ και απολέπιση, οι φτέρνες τους αρχίζουν να μοιάζουν με τον τρίφτη της κουζίνας (true story).

Το καλοκαίρι δε, τόσο λόγω της συνήθειας να περπατάμε ξυπόλυτες, όσο και από την καθημερινή επαφή της πατούσας με σαγιονάρες και σανδάλια, η φτέρνα αφυδατώνεται ακόμα πιο πολύ και η κατάσταση επιδεινώνεται. Αδικο; Πολύ, εδικά αν σκεφτείτε ότι ακριβώς επειδή φοράτε σχεδόν καθημερινά σανδάλια ή εξώφτερνα παπούτσια, το τελευταίο που θέλετε είναι να ξεπροβάλλει, από το πέδιλό σας, είναι μια σκληρόπετση φτέρνα.

Αν και κατά βάση το πρόβλημα δεν είναι ιατρικό, αλλά ξεκάθαρα αισθητικό, μπορεί να μετατραπεί σε μια αρκετά επίπονη κατάσταση, ειδικά αν το δέρμα αρχίσει να ξεφλουδίζει ή να δημιουργεί κάλους.

Πως θα το προλάβετε; Η καλύτερη θεραπεία παραμένει η πρόληψη. Γι’ αυτό, αν οι φτέρνες σας σκληραίνουν συχνά, χρειάζεται να τις περιποιήστε. Αν το κάνετε από το σπίτι, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνετε απολέπιση τρίβοντας τις με μια ράσπα, μετά το ντους («Τι μας λες τώρα κοπέλα μου. Λες να μη το ξέρουμε αυτό;», σκέφτεστε. Οκ μια απλή υπενθύμιση έκανα).

Αν το κακό έχει ήδη γίνει και χρειάζεστε μια επανορθωτική λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω κόλπο.

Διάβασε πως θα φτιάξεις μόνη σου την επανορθωτική κρέμα για τις σκασμένες φτέρνες στο BOVARY.GR