ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ! Πεντάδυμα: Tο «θαύμα» των Χριστουγέννων για ένα ζευγάρι απ’ την Αριζόνα [εικόνες]

Η Μάργκαρετ Μποντινέ κι ο άνδρας της Μάικλ νόμιζαν ότι δεν θα γίνουν ποτέ γονείς – αλλά δεν γνώριζαν τι τους επεφύλασσε η μοίρα…

Το ζευγάρι απ’ την Αριζόνα προσπαθούσε επί χρόνια να αποκτήσει παιδιά – αλλά μάταια. Μετά από δύο αποβολές η ηλικίας 31 ετών Μάργκαρετ υποβλήθηκε σε ορμονοθεραπεία. Και η τύχη της άλλαξε. Στα μέσα Ιουνίου έμαθε απ’ το γιατρό της τα ευχάριστα: ήταν έγκυος και μάλιστα κυοφορούσε πεντάδυμα!

«Είχα μείνει άναυδος και για ένα διάστημα ειλικρινά δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβαινε», λέει ο άνδρας της, ο Μάικλ. «Τρελαθήκαμε απ’ τη χαρά μας, αλλά προσπαθούσαμε να συγκρατηθούμε διότι ξέραμε ότι πολλά μπορούσαν να πάνε στραβά», λέει ο 34χρονος δικηγόρος.

Η εγκυμοσύνη προχώρησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά όσο μεγάλωναν τα μωρά τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κόπος για τη Μάργκαρετ. Μέσα στις πρώτες είκοσι εβδομάδες χρειάστηκε να πάρει κάπου 40 κιλά βάρος για να μπορέσει να θρέψει τα μωρά -κατανάλωνε κάπου 4.500 θερμίδες ημερησίως.

«Ακούγεται αστείο να τρώει κανείς τόσο πολύ, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για μένα», λέει.

Ευτυχώς το σχέδιο λειτούργησε απρόσκοπτα, τα παιδιά αναπτύσσονταν φυσιολογικά και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στην 32η εβδομάδα της κύησης, η Άβα Λουίζ, η Κλάρα Κάθριν, η Καμίλ «Μίλι» Γουίτνι, ο Λιούκ Τόμας κι η Ιζαμπέλι Φράνσις είδαν το φως της ζωής με διαφορά ενός λεπτού το ένα απ’ το άλλο με καισαρική τομή.

Τα τέσσερα κοριτσάκια κι ο αδελφός τους χαίρουν άκρας υγείας, αλλά θα χρειαστεί να μείνουν ακόμη μερικές εβδομάδες στο μαιευτήριο μέχρις ότου πάρουν εξιτήριο.

«Η πραγματικά δύσκολη φάση θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες όταν θα έλθουν στο σπίτι», λέει ο περήφανος πατέρας.

Τα μωρά είναι ακόμη μικρά, ζυγίζουν ενάμιση έως δύο κιλά το καθένα. Αλλά για τους γονείς τους είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός, το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μπορούσαν να ελπίζουν.

«Κάτι καλύτερο δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε», λέει η Μάργκαρετ.

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=-kDnjvz5big

ΒΙΝΤΕΟ: azcentral.com

 

Πηγή:  iefimerida