Βερολίνο: 24χρονο Τυνήσιο ψάχνουν για την επίθεση με το φορτηγό

Γνωστός με τα ονόματα Anis A. ή Ahmed A. – Τα έγγραφά του βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού στην καμπίνα του φορτηγού που σκόρπισε τον τρόμο και σκότωσε 12 ανθρώπους

Έναν 24χρονο Τυνήσιο άντρα ψάχνουν τις τελευταίες ώρες οι γερμανικές αρχές ως κύριο ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο τη Δευτέρα, όταν έχασαν την ζωή τους 12 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα έγγραφα και η ταυτότητα του άντρα εντοπίστηκαν στην καμπίνα του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο, κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Πρόκειται για τον Anis A. ή Ahmed A. γεννημένο το 1992 στο Ταταουίν της Τυνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας αυτός χρησιμοποιούσε και τα δύο ονόματα.

Ο άντρας με καταγωγή από την Τυνησία που ψάχνουν αυτήν την ώρα οι γερμανικές αρχές:

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Από νωρίς σήμερα οι έρευνες των αρχών είχαν επικεντρωθεί στα νοσοκομεία της πόλης, καθώς εικάζεται πως ο δράστης της επίθεσης πιθανότατα έχει τραυματιστεί.

Η γερμανική αστυνομία πάντως, αναγκάστηκε χθες το απόγευμα να αφήσει ελεύθερο τον άντρα που είχε συλλάβει λίγες ώρες μετά το χτύπημα και ήταν μέχρι στιγμής ο μόνος ύποπτος. Ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά που σημειώθηκε η επίθεση, από την πρώτη στιγμή αρνούνταν κάθε ανάμειξη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.