Γερμανία: Σύλληψη τζιχαντιστή που νοίκιαζε κρησφύγετα σε Ελλάδα και Τουρκία για τον ISIS

Τα  διαμερίσματα είχαν χρησιμοποιηθεί από τα μέλη του ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Reuters, όπου εκεί οργάνωναν τις επιθέσεις τους

Στη σύλληψη ενός 24χρονου Μαροκινού με το όνομα Redouane S, προχώρησε η γερμανική αστυνομία στην Κάτω Σαξονία που θεωρείται μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ο οποίος νοίκιαζε διαμερίσματα σε Ελλάδα και Τουρκία  από τον Οκτώβριο του 2014 έως και την άνοιξη του 2015.

Τα εν λόγω διαμερίσματα είχαν χρησιμοποιηθεί από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Reuters, και  εκεί οργάνωναν τις επιθέσεις τους.

Μάλιστα, ο 24χρονος Redouane S. φέρεται ότι είχε λάβει μέρος και στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι πέρυσι και είχε στενές σχέσεις με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ.

«Ακόμα και όταν επέστρεψε στη Γερμανία το Μάιο του 2015 εκείνος ήταν σε επαφή με την ομάδα με επικεφαλής τον Abaaoud και έδειξε προθυμία να αναλάβει περισσότερη δράση»  επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι εισαγγελείς της Γερμανίας.  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές στις οποίες φέρεται να είχε ζητηθεί να γίνει έλεγχος για τον 24χρονο Μαροκινό είχαν απαντήσει αρνητικά σχετικά με ίχνη παρουσίας του στην Ελλάδα.