Ιράκ: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 15 άμαχους στη Μοσούλη

Είχαν ντυθεί με ρούχα της ιρακινής αστυνομίας και κατάφεραν να εισχωρήσουν στην πόλη

Μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που υποδύονταν μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας «εκτέλεσαν» τουλάχιστον 15 άμαχους που τους υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις χαράς στο κέντρο της Μοσούλης, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ντυμένοι με στολές της ιρακινής αστυνομίας, τζιχαντιστές μπήκαν σε συνοικίες της παλιάς πόλης και, υποδυόμενοι ότι ανήκαν στις ομοσπονδιακές δυνάμεις, είδαν τις αντιδράσεις του πληθυσμού κι αποφάσισαν να σπείρουν τον τρόμο στους αμάχους, σύμφωνα με την κοινή επιχειρησιακή διοίκηση κι έναν τοπικό αξιωματούχο.

«Η τρομοκρατική συμμορία του Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) διέπραξε το πρωί ένα φρικτό έγκλημα σε έναν τομέα της παλιάς πόλης της Μοσούλης», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η κοινή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία συντονίζει τη δράση εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές «πυροβόλησαν εναντίον γυναικών και παιδιών που τους υποδέχθηκαν με χαρά», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των θυμάτων.

Ο Χοσαμεντίν αλ Αμπάρ, μέλος της αυτοδιοίκησης της επαρχίας Νινευή, της οποίας η Μοσούλη είναι η πρωτεύουσα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν.