Ο πρόεδρος της Νιγηρίας για τη γυναίκα του: Η θέση της είναι στην κουζίνα!

Στην κριτική που δέχθηκε από τη σύζυγό του για τη διακυβέρνηση της χώρας απάντησε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, τόνισε ότι η θέση της είναι «στην κουζίνα». «Δεν ξέρω σε ποιο κόμμα ανήκει η γυναίκα μου, αλλά η θέση της είναι στην κουζίνα μου, στο σαλόνι μου και στο άλλο δωμάτιο», δήλωσε γελώντας ο Μπουχάρι.

Τα σχόλια του στη συνέντευξη που παραχώρησε η Αίσα Μπουχάρι στο BBC έγιναν έπειτα έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, πλάι στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Ελπίζω η γυναίκα μου να θυμηθεί ότι ήμουν (υποψήφιος) τρεις φορές (για την προεδρία) και αυτή είναι η τέταρτη που τα κατάφερα. Οπότε μπορώ να ισχυριστώ ότι διαθέτω περισσότερη γνώση από αυτήν και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, επειδή στο τέλος, τα κατάφερα. Δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσεις όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε ο νιγηριανός πρόεδρος.

Στη συνέντευξη της στο BBC, η πρώτη κυρία της Νιγηρίας κατηγόρησε τους ανώτερους αξιωματούχους που διόρισε ο σύζυγος της ότι δεν έχουν «καμία αποστολή και όραμα» για την Νιγηρία.