Πώς αντέδρασε ο Τραμπ όταν έμαθε τι είχε πει ο Τσίπρας για αυτόν -Μακάρι να το ήξερα

Πριν φτάσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Λευκό Οίκο, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναρωτιούνταν αν θα θυμηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ τι έλεγε για εκείνον ο Ελληνας πρωθυπουργός, προτού εκλεγεί πρόεδρος. Οπως αποδείχθηκε, ο Αμερικανός αγνοούσε τα σχόλια αυτά.

Ομως, ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε αυτή τη συζήτηση και αναγκάστηκε να απαντήσει ενώπιον του Τραμπ για αυτό το θέμα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν από τις αμερικανικές εκλογές, αναφερόμενος σε πιθανή νίκη του Ρεπουμπλικανού «Ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό». Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν άλλαξε γνώμη.

«Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός γελούσε αμήχανα, προτού απαντήσει στην ερώτηση.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι η μεταξύ τους συνάντηση ήταν παραγωγική και πρόσθεσε «Δεν ένιωσα να απειλούμαι καμία στιγμή», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει «γόνιμο έδαφος για να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές ώστε να συνεργαστούμε για τους κοινούς μας στόχους».

Αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε τον λόγο, για να σχολιάσει ότι πολλές χώρες ήταν νευρικές όταν έγινε πρόεδρος, γιατί σκόπευε να θέσει ως προτεραιότητα τις ΗΠΑ. «Αλλά δεν θα επιτρέψουμε πλέον να εκμεταλλεύονται άλλες χώρες τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε.