ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Τι λένε οι Ιταλοί στον Τούρκο πρόεδρο

 

Τα προβλήματα με την ιταλική δικαιοσύνη για τον γιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ δεν έχουν τέλος.

Μετά την πρόταση των εισαγγελέων της Μπολόνια να σταματήσει η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εναντίον του με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν στοιχεία δικαστής στην Ιταλία απέρριψε το αίτημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA ο δικαστής απέρριψε τον τερματισμό της έρευνας που ξεκίνησε το Φεβρουάριο μετά από καταγγελία του Χακάν Ουζάν, αδελφό του πρώην προέδρου του κόμματος Νεολαίας και αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Τζεμ Ουζάν, πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν. Ο Χακάν Ουζάν ζει τώρα στη Γαλλία.

Η έρευνα σε βάρος του γιου του προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου Ερντογάν κατά της Ιταλίας στις 3 Αυγούστου και ζήτησε από τη δικαιοσύνη να κυνηγήσει την ιταλική μαφία. Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο γιος του να συλληφθεί αν πάει στην Ιταλία υποστηρίζοντας ότι είναι ένας πολύ έξυπνος φοιτητής που κάνει το διδακτορικό του στο Τζονς Χόπκινς στη Μπολόνια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι του απάντησε στο Twitter ότι οι δικαστές στην Ιταλία λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το σύνταγμα και όχι όπως ορίζει ο Τούρκος πρόεδρος το Νόμο.

Ο Μπιλάλ μετακόμισε τον Οκτώβριο του 2015 για να τελειώσει το διδακτορικό του, αλλά έφυγε από την Μπολόνια για λόγους ασφαλείας. Η ιταλική δικαιοσύνη τον κατηγορεί ότι παραβίασε τους νόμους της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνοντας μεγάλα ποσά χρημάτων για ξέπλυμα στην Ιταλία.