ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! «Άνθρωποι έκλαιγαν και έτρεχαν να σωθούν»

 

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν τη στιγμή της επίθεσης στα Ηλύσια όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Αυτό αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή η οποία έχει πάντα κόσμο. «Ένα παλιό γκρι Audi πάρκαρε δίπλα σε βανάκι της Αστυνομίας και βγήκε από μέσα ένας άνδρας με ένα καλάσνικοφ. Άκουσα έξι πυροβολισμούς, αλλά νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα. Δεν είδα τον δράστη γιατί ήταν πίσω από το βαν και πυροβολούσε τους αστυνομικούς. Μόλις είδαμε τι γινόταν τρέξαμε και κρυφτήκαμε πίσω από ένα κτίριο. Είδα έναν αστυνομικό να απαντά στους πυροβολισμούς, ήταν ένας από εκείνους που έπεσαν. Ήμουν δύο μέτρα μακριά από το βαν και αν δεν ήταν αυτό θα ήμουν κι εγώ νεκρός», λέει ένας εξ αυτών.

Μάλιστα κάποιοι από τους παρισταμένους που άκουσαν τους πυροβολισμούς νόμιζαν ότι είναι πυροτεχνήματα. Ιδιαίτερα τρομοκρατημένοι ήταν οι ξένοι τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή  καθώς δεν ήξεραν τι συνέβαινε. «Άνθρωποι έκλαιγαν και προσπαθούσαν να κρυφτούν ενώ δεν είχαν ιδέα τι γινόταν «, λέει άλλος μάρτυρας.

Ωστόσο η επίθεση αυτή δεν ρίχνει το ηθικό των Γάλλων. Όταν ένας εξ αυτών ρωτήθηκε για το αν η επίθεση αποτελεί απόδειξη ότι το Παρίσι δεν είναι το Παρίσι που ξέραμε όπως ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ  είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος γαβγίζει σε λάθος δέντρο. «Το Παρίσι είναι το Παρίσι. Η Αμερική είναι που δεν είναι η Αμερική πια».