Συγκλονιστικό βίντεο: Καταλανοί αστυνομικοί ξεσπούν σε κλάματα από το όργιο βίας [βίντεο]

Με τους τραυματίες από τα επεισόδια εξαιτίας του «δημοψηφίσματος» συνεχώς να αυξάνονται, ενώ πασιφανής ήταν και η ανυπακοή που επέδειξε η Καταλανική αστυνομία «Mossos d’Esquadra», απέναντι στις ρητές εντολές που είχε από την κεντρική κυβέρνηση, να αποτρέψει το δημοψήφισμα.

Με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες, οι Ισπανοί αστυνομικοί – ακολουθώντας τις οδηγίες της Μαδρίτης – «χτυπούσαν» τις ουρές των Καταλανών που πήγαιναν στις κάλπες να ψηφίσουν. Τα πολυάριθμα βίντεο της ωμής βίας που κάνουν από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου συγκλονίζουν και έχουν προκαλέσει ήδη κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα.

Στην άλλη «όχθη» βρίσκεται η καταλανική αστυνομία που, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει τις ίδιες εντολές από την ισπανική κυβέρνηση, επέλεξε όχι μόνο να μην χρησιμοποιήσει βία, αλλά και να προστατέψει τους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδήλωναν ειρηνικά.

Στην μικρή πόλη Βιέλια κοντά στα γαλλικά σύνορα, η κάμερα ενός αυτόπτη μάρτυρα σε μια διαδήλωση κατέγραψε μια άκρως συγκινητική στιγμή: Δύο Καταλανούς αστυνομικούς να ξεσπούν σε κλάματα ακούγοντας τα συνθήματα των διαδηλωτών που προστάτευαν, παρακούοντας τις εντολές για βίαιη καταστολή.

Οι δύο άνδρες των Mossos d’Esquadra ξεσπούν σε λυγμούς ακούγοντας τους συμπατριώτες τους, δείχνοντας ότι υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά στη ζωή από την πειθαρχία στις εντολές των ανωτέρων σου.

Δείτε το βίντεο: