ΚΡΗΤΗ

Άγνωστοι «έγδυσαν» σπίτια σε χωριά του Ηρακλείου – Αφαίρεσαν χρήματα & κοσμήματα

Ληστρική επιδρομή τη νύχτα σε χωριά του Ηρακλείου – Άγνωστοι «έγδυσαν» σπίτια και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα
Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι τα ήξεραν όλα. Πως θα μπουν στα σπίτια, όσο και το ότι πολλοί κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου και της Καλλονής θα έλειπαν από τα σπίτια τους, αφού που πήγαν με τις οικογένειες τους σε διπλανό χωριό για να παρακολουθήσουν παιδική παράσταση.

Η ληστρική επιδρομή φαίνεται ότι βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα οπότε οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Η κ. Πόπη Αντωνιδάκη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών βρήκε ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου της, ρούχα και αντικείμενα στο πάτωμα… Δεν άργησε να αντιληφθεί ότι πολλά κοσμήματα αλλά και χρήματα είχαν κάνει φτερά . Αν και στο σπίτι υπήρχαν ηλεκτρονικές συσκευές δεν την πείραξαν αφού όπως φαίνεται πήραν ότι χωρούσε στις τσέπες τους καθώς και ένα ολοκαίνουριο κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση με τους κατοίκους του χωριού να ψάχνουν με τη σειρά τους αν είχαν δεχτεί και εκείνοι της επίσκεψη των διαρρηκτών.

Από ένα μικρό παράθυρο που βρίσκεται σε ακάλυπτο χώρο ο αίλουρος διαρρήκτης μπήκε στο μπάνιο του απέναντι σπιτιού, όπου δεν άφησε τίποτα όρθιο. Άνοιξε συρτάρια και ντουλάπες, έψαξε μέσα σε τσάντες και κουτιά για να εντοπίσει χρήματα και τα κοσμήματα της ιδιοκτήτριας  που είχαν κάνει φτερά, όταν επέστρεψε στο σπίτι με το σύζυγο της.

Η περιοχή βρίσκεται όπως φαίνεται συστηματικά στο στόχαστρο διαρρηκτών καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχαν εισβάλει και πάλι σε κατοικίες όπου βρίσκονται στην άλλη πλευρά του χωριού. Κάποια σπίτια στον Άγιο Βασίλειο αλλά και την καλλονή έχουν βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως νιώθουν απροστάτευτοι  καθώς αστυνομικό τμήμα δεν υπάρχει.

neakriti.gr