ΚΡΗΤΗ

Άνθρωπος με τα “χίλια πρόσωπα” ο δραπέτης – τραγουδιστής!

Όταν θα βγω από τη φυλακή, θα συνεχίσω την καριέρα που έχτισα με κόπο τα τελευταία 17 χρόνια. Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να τακτοποιήσω τις νομικές μου υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, αλλά πλέον είμαι ώριμος να δημιουργήσω ξανά…», δηλώνει ο δραπέτης – τραγουδιστής.

Το δικό του μήνυμα στέλνει μέσα από τη φυλακή ο τραγουδιστής που διέπρεψε στην εγχώρια showbiz, αν και δραπέτης από το 2002 των φυλακών Αλικαρνασσού.«Δεν έφυγα από τη χώρα, «άνοιξα τα φτερά μου» στον καλλιτεχνικό χώρο, έγινα άνθρωπος της προβολής και της τέχνης και αυτό τον χωρο θα υπηρετήσω ξανά», επιμένει ο δραπέτης – τραγουδιστής μέσω της συνηγόρου του Γιάννας Παναγοπούλου στη Realnews.

Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του και τη σύλληψή του, έπεσαν βροχή οι καταγγελίες εις βάρος του για απάτες κατ’ εξακολούθηση, με τα θύματά του να τον κατηγορούν ότι με τεχνάσματα τούς είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά. «Εχω κάνει λάθη, αλλά όχι όλα αυτά για τα οποία με κατηγορούν. Με ακολουθούν 7.500 άτομα στις προσωπικές μου ιστοσελίδες. Θα ήταν πολύ εύκολο να με καταγγείλουν, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο», απαντά ο δραπέτης – τραγουδιστής.

«Δεν υπάρχουν μηνύσεις εις βάρος του»

Κατηγορηματική είναι και η συνήγορός του Γ. Παναγοπούλου στη Realnews: «Νομικά δεν υπάρχουν μηνύσεις σε βάρος του, δεν έχει υποβληθεί εδώ και 17 χρόνια ούτε μία μήνυση. Αν έστω και ένας από όσους τον καταγγέλλουν σήμερα είχε υποβάλει εναντίον του μήνυση, τότε θα είχε εντοπιστεί από την Αστυνομία και θα είχε συλληφθεί. Το μόνο που αντιμετωπίζει είναι η απόδραση και η ψευδής ανωμοτί κατάθεση για τα στοιχεία του, τα οποία είναι πλημμελήματα και επισύρουν πολύ μικρές ποινές».

Ο «καλλιτέχνης», που εξήλθε το 2002 με ολιγoήμερη άδεια από τις φυλακές λόγω καλής διαγωγής και έκτοτε έγινε ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα”, συστηνόταν ως τραγουδιστής, δημοσιογράφος, γιος πολιτικού, γιος της Κορίνας Τσοπέη, κουμπάρος του Μπάρκουλη, γιος εφοπλιστή, μάνατζερ καλλιτεχνών, ενώ δεν παρέλειπε να «ρίχνει» κάρτες ταρώ χρεώνοντας 100 ευρώ…

«Ηξερα ότι ήθελε να ανοίξει δικό του κανάλι, δεν μου έχει κάνει κακό. Έφερε ορχήστρα που την πλήρωσε ο ίδιοςτραγούδησε και πλήρωσε τις μπομπονιέρες. Για να επιβιώσει έριχνε κάρτες ταρώ. Οι καταγγελίες εις βάρος του με έχουν αφήσει άφωνη…», δήλωσε έκπληκτη η Μαρία Μπάρκουλη.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο δραπέτης – τραγουδιστής εκτός από τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για τη γαμήλια δεξίωση του ζεύγους, με καλεσμένους μεταξύ άλλων, την Έφη Θώδη και τον Γιάννη Φλωρινιώτη, «φέσωσε» και την ιδιοκτήτρια του χώρου, αποσπώντας της 500 ευρώ για τηλεοπτική διαφήμιση που ουδέποτε βγήκε στον αέρα

«Ο ίδιος έχει μετανιώσει που άφησε τόσα χρόνια να περάσουν χωρίς να ρυθμίσει και να τακτοποιήσει τις νομικές του υποθέσεις. Ταυτόχρονα, νιώθει μία λύτρωση γι’ αυτά που έγινε, γιατί, έστω με τον τρόπο αυτό, βγαίνει από ένα αδιέξοδο που κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια. Είναι ένα πρόσωπο που έχαιρε αναγνωρισιμότητας, ένα πρόσωπο δημοφιλές και θέλει να τα αφήσει όλα πίσω του και να ξεκινήσει τη ζωή του ως κανονικός άνθρωπος», τονίζει εκ μέρους του η συνήγορός του Γ. Παναγοπούλου.

Ο 45χρονος δραπέτης – τραγουδιστής που υποδυόταν το 1999 τον γιο γνωστού τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αποσπούσε από τα θύματά του μεγάλα χρηματικά ποσά και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.

Τότε ήμουν μόνο 22 χρονών και είχα μπλέξει με παρέες που δεν έπρεπε. Το μετάνιωσα. Στις φυλακές εργαζόμουν από την πρώτη ημέρα. Είχα μεροκάματα. Ήθελα να βγω. Είχα όμως και μια τραυματική εμπειρία που με σημάδεψε και δεν ήθελα να επιστρέψω σε αυτή την κόλαση. Μια ζωή ήθελα να τακτοποιήσω αυτές τις εκκρεμότητες, αλλά δεν είχα ούτε αστυνομική ταυτότητα. Παρ΄ όλα αυτά έγραψα βιβλίο, έγινα γνωστός, έκανα καριέρα στον χώρο του θεάματος…”, λέει.

Σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία του Κερατσινίου και του Περάματος θυμούνται ακόμη το πέρασμά του ως τραγουδιστή, ενώ από το μικρόφωνό του ως παρουσιαστή δεν “γλύτωσαν” κατά καιρούς ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, η Ρέα Τουτουντζή, ο Φώτης Σπύρου, η Ίνα Λαζοπούλου και πολλοί άλλοι που φυσικά δεν ήξεραν το πραγματικό πρόσωπό του.

Όταν έσκασε η είδηση της σύλληψης και της αποκάλυψης ταυτότητάς του,εμφανίστηκαν πολλοί που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα διαφόρων τεχνασμάτων που χρησιμοποιούσε ο δραπέτης – τραγουδιστής ώστε να αποσπά χρήματα. Από την Ελένη Φιλίνη μέχρι τον δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας και ιδιοκτήτη γραφείου τελετών Τρύφωνα Μπουγά, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα του αποσπώντας από την κόρη του 1.400 ευρώ, προσποιούμενος τον γιο της Μις Υφήλιος 1964, Κ. Τσοπέη.

Πηγή: Realnews