ΕΛΛΑΔΑ

Άραγε τι θα κάνει η Πολιτεία με τον εμπρηστή που πιάστηκε στα πράσα ; Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει βίντεο ντοκουμέντο για εμπρηστή

Πραγματικά έχω απορία να δω τι θα απογίνει με αυτό τον τύπο που πιάστηκε να βάζει φωτιές σε έκταση στην Αμαλιάδα και τον γράψανε και με το κινητό.

Θυμίζω ότι το Βίντεο – ντοκουμέντο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εθελοντής διασώστης της ΕΟΔ Ηλείας, o οποίος αντιλήφθηκε έναν εμπρηστή να κινείται περίεργα στην περιοχή της Ηλείας και να προσπαθεί να βάλει φωτιές σε σημεία με ξερόχορτα δίπλα στον δρόμο.

Ο εθελοντής διασώστης παρακολούθησε τον ύποπτο και τον κατέγραψε σε βίντεο όπου επιχειρεί να ανάψει φωτιές.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας, συλληφθείς πλέον με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού, να επιχειρεί να ανάψει φωτιές. Και στις 2 Αυγούστου είναι το δικαστήριο.

 

«Την Κυριακή 22/07/18 και διερχόμενος από το σημείο της Μαραθιάς εντόπισα μια εστία φωτιάς. Σαν εθελοντής διασώστης της ΕΟΔ Νομού Ηλείας ξεκίνησα να κάνω setup και να παρατηρώ τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν κινδύνους που εγκυμονούν. Παρατήρησα σε αυτό το σημείο κοντά κάποιον άνθρωπο ο οποίος πίστεψα στην αρχή ότι μπορεί να είναι εκεί για να βοηθήσει. Προσπέρασα το σημείο με το αυτοκίνητο μου και έκανα αναστροφή ποιο κάτω που μπορούσα και ξαναπήγα προς την φωτιά και είδα άλλες δυο νέες εστίες και αυτόν τον άνθρωπο να απομακρύνετε. Σε αυτό το σημείο ήμουν υποψιασμένος πως αυτός ήταν που τις έβαλε και ξεκίνησα να τον παρακολουθώ έχοντας ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τον ύποπτο. 10 λεπτά αργότερα 1 χλμ μακριά αυτός ο άνθρωπος χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία μου ξαναμπαίνει στα χόρτα και εκεί πλησιάζω και τον βιντεοσκοπώ. Παρακάτω θα δείτε να είναι στα χόρτα να βγαίνει από εκεί, να απομακρύνετε και λίγο αργότερα να μιλάω πάλι με την πυροσβεστική και να ξεκινούν οι καπνοί. Αύριο δικάζεται στην Αμαλιάδα και ελπίζω να μην την γλυτώσει γιατί ο εμπρησμός είναι Εν δύναμη και φόνος και βιασμός της φύσης πράγμα που το κάνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα», γράφει χαρακτηριστικά ο εθελοντής διασώστης στον προσωπικό του λογαριασμό.
Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ella…