ΚΡΗΤΗ

Έδωσε το στίγμα της η Λιάνα Σταρίδα ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Εν-Αλλαγή” υπόσχεται η Σταρίδα

Το στίγμα της διευρυμένης αποδοχής της υποψηφιότητας της Λιάνας Σταρίδα αναδείχτηκε στη χθεσινή επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς της με τη δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Εν-Αλλαγή». Εγνωσμένου κύρους Ηρακλειώτες δήλωσαν “παρών” στο πλευρό της υποψήφιας δημάρχου κ. Λιάνας Σταρίδα, που παρουσίασε το πολιτικό όραμά της για τον Δήμο αλλά και την αποφασιστικότητά  της να συγκρουστεί μαχητικά για να διεκδικήσει αυτά που η πόλη δικαιούται.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αξιόλογοι συμπολίτες μας που εντάσσονται σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ενώ στο πάνελ της παρουσίασης την κ. Σταρίδα πλαισίωσαν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μανόλης Χελιδόνης, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Γραμματικάκης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Νικολακάκης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για την προσωπικότητα, τη συγκρότηση, το ήθος και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της υποψηφίας δημάρχου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή την οποία  έχει ανάγκη ο Δήμος Ηρακλείου.

Η επίσημη παρουσίαση της υποψήφιας δημάρχου κ. Λιάνας Σταρίδα

Ο κ. Γραμματικάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι τον ενδιαφέρει το πάθος της κ. Σταρίδα για την πόλη, υπογραμμίζοντας τον διακομματικό χαρακτήρα της υποψηφιότητά της. “Όποιος μπει στον Δήμο θα πρέπει να είναι υπερκομματικος”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ο Μανώλης Χελιδόνης, τονίζοντας με νόημα ότι θα πρέπει να δοθεί βάρος όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, που, όπως είπε, βρίσκεται το μέλλον.

Από την πλευρά του ο Γ. Νικολακάκης,  αφού αναφέρθηκε σε μια παλιά ιταλική  ταινία, σύμφωνα με την οποία το μέλλον είναι η γυναίκα, σχολίασε με νόημα ότι  «στη Λιάνα βλέπω την πλήρη γυναίκα».

Όπως εξήγησε, πιστεύει στον ρεαλισμό της και στο γεγονός ότι μπορεί να μας πείσει  να αγαπήσουμε ξανά την πόλη, καθώς είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να εκφράσει τη διαχρονία μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος. Ο Γιάννης Τσικανδηλάκης τόνισε ότι η Λιάνα Σταρίδα είναι ένα άτομο που μπορεί να εμπνεύσει, “να είμαστε ξανά περήφανοι για την πόλη μας. Έχει το όραμα έχει και την ομάδα”.

Η επίσημη παρουσίαση της υποψήφιας δημάρχου κ. Λιάνας Σταρίδα

Λ. Σταρίδα: “Το όραμά μου για την πόλη”

Η κ. Σταρίδα παρουσίασε ένα σύντομο κείμενο μέσα από το οποίο θέλησε να δώσει το στίγμα της πολιτικής της παρουσίας, το οποίο εξήγησε θα εξειδικευτεί και θα παρουσιαστεί στην πορεία μαζί και με τις υποψηφιότητες του συνδυασμού της.

Όπως περιέγραψε, η βαθιά αγάπη της για την πόλη είναι ο κεντροβαρής λόγος που την οδήγησε να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, με σκοπό να δημιουργήσει όρους και συνθήκες για την ανάδειξη του Ηρακλείου σε μια πόλη με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία που είχε σε αλλοτινούς καιρούς στον πολιτισμό, την ιστορία, τη δημιουργία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ονειρεύομαι τις κοινότητες του Δήμου βιώσιμες και πόλο έλξης ποικίλων δραστηριοτήτων. Ένας τέτοιος Δήμος, πόλη και κοινότητες, μας αξίζει και μπορούμε να το καταφέρουμε με την ενεργοποίηση  των  κοινωνικών δυνάμεων, τις συλλογικότητες και τα πολλά πνευματικά ιδρύματα που έχουμε.

 

Θέλω ένα Δήμο όπου οι δημότες θα έχουν καθοριστικό λόγο και η δημοτική Αρχή θα αφουγκράζεται διαρκώς τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα καθημερινά προβλήματα από τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης και των κοινοτήτων. Θέλω την αποκατάσταση της πόλης μας και των κοινοτήτων με τέτοιο τρόπο, που να προβάλλεται ο διαχρονικός πολιτισμός μας, αρμονικά δεμένος με το σύγχρονο περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες,  τις νέες αντιλήψεις».

Όπως είπε «στην πόλη που υπηρέτησα από το 1978 μέχρι και σήμερα, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή μου το 2011 και που θα συνεχίσω να υπηρετώ από οποιαδήποτε θέση όσο μπορώ και όσο αντέχω. Επιθυμώ μια πόλη ευχάριστη στη διαβίωση, άλλη από εκείνη με τους κακοπαθημένους δρόμους.

Τα σπασμένα και πολυώροφα πεζοδρόμια, τα απροσπέλαστα στους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις μανάδες με τα καροτσάκια.  Το ελάχιστο πράσινο,  την ελλιπή καθαριότητα και τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους (πολύ συχνά) σπασμένους κάδους. Τα σπασμένα ή κι ανύπαρκτα φανάρια που αφήνουν δρόμους και γειτονιές στο σκοτάδι.

Τις ακαλαίσθητες παρεμβάσεις που παραπέμπουν όχι σε πρωτεύουσα ευρωπαϊκών προδιαγραφών αλλά σε νεοπλουτίστικες και κιτς, τριτοκοσμικές εικόνες. Επιθυμώ μια πόλη που θα εξυπηρετεί και δεν θα δυσχεραίνει την πρόσβαση στα καταστήματα και τα γραφεία, στους χώρους πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης, μια πόλη φιλική  στους κατοίκους.

Επιθυμώ ακόμη ζωντανές τις κοινότητες του Δήμου με ενίσχυση των παραγωγικών τους δυνατοτήτων. Την αποκατάσταση του αισθήματος της κοινωνικότητας και της τοπικής δημιουργικότητάς τους, ώστε να μην απογυμνώνονται από την πόλη, όπως γίνεται σιγά σιγά.

Αναβαθμισμένη η ιστορική πόλη μας και ζωντανές οι κοινότητές μας, αυτό  είναι το όνειρό μου που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την κοινή προσπάθεια όλων μας, δημοτών και δημοτικής Αρχής. Να μοιραστούμε το όνειρο αυτό και να το μετατρέψομε  σε σχέδιο για την πόλη, τις κοινότητες, τον Δήμο μας.

Σχέδιο για την κοινωνία, τις γυναίκες, τους νέους, την τρίτη ηλικία, τις κάθε είδους μειονότητες. Να πάμε μπροστά με συστηματική δουλειά από όλους μας,  με τολμηρά αλλά προσεχτικά βήματα και προπαντός με ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Θα αναστήσουμε τις επιτροπές γειτονιάς και τις λαϊκές συνελεύσεις».