ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση Τσιόδρα: Υπήρξε χαλάρωση – Μην το παίρνουμε στα αστεία

Έκκληση για αποφυγή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς απηύθυνε ο Σωτήρης Τσιόδρας και παρατήρησε ότι υπήρξε μια χαλάρωση με τον κορωνοϊό.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 18 εκ των οποίων 12 ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και τα 7 είναι μέλη μιας οικογένειας και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.744 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά στην Ελλάδα τα θύματα του νέου κορωνοϊού μέχρι στιγμής είναι 152.

Ο καθηγητής – λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας παρατήρησε ότι υπήρξε μια χαλάρωση από την πλευρά των πολιτών τις τελευταίες ημέρες. Αναφέρθηκε στη σημασία της αποφυγής των μετακινήσεων μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρότεινε ως εναλλακτικές λύσεις το ποδήλατο και το περπάτημα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται η προστατευτική μάσκα σωστά και διευκρίνισε ότι είδε πολλούς συμπολίτες του να κάνουν λάθος χρήση.

«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι σαν κάποιο απαγορευτικό, αλλά σαν μα συνεχής υπενθύμιση του πώς απλά μέτρα μπορεί να βοηθήσουν. Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας. Εμείς θα βλέπουμε τα δεδομένα για να σβήσουμε μικρές φωτιές. Ο εργαστηριακός έλεγχος και η ιχνηλάτηση των επαφών και η επάρκεια για την φροντίδα θα είναι σημαντικά εργαλεία. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό» ξεκαθάρισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας δεν απέκλεισε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς. Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.