ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο- Συναγερμός για τις φωτιές σε Εύβοια και Πάρο

 

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη και σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες. Μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη λίγα μέτρα πιο πάνω.

Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.  Πριν λίγα λεπτά ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, έκανε την εμφάνιση του ώστε να βοηθήσει το δύσκολο έργο τον επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Φωτιά στην Πάρο. Σπεύδει ελικόπτερο

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Ασπριές στην Πάρο. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε ξερά χόρτα χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα ενώ στο νησί σπεύδει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο για να ενισχύσει τις επίγειες δυνάμεις.

Συναγερμός και στην Εύβοια από την εκδήλωση πυρκαγιάς

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο παρθένο πευκοδάσος του Όρους Καντήλι στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, κοντά στα Πολιτικά.

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

madata.gr