ΚΡΗΤΗ

Ένας άνδρας 61 ετών αγνοείται στην Κρήτη, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 61χρονου, ωστόσο ο ίδιος ακόμα αγνοείται.

Ο άνδρας εθεάθη τελευταία φορά στις Βρύσες, όπου τα ορμητικά νερά του ποταμού στο χωριό Εμπρόσνερος του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά παρέσυραν το ΙΧ του.

Πρόκειται για αγροτικό αυτοκίνητο, ενώ η τελευταία που είδε τον 61χρονο ήταν η σύζυγός του. Αυτή τη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να τον εντοπίσουν στο σημείο απ’ όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η υπηρεσία έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 13:05 και στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα και συνολικά 12 άνδρες, μαζί με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες το νησί, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αφού έχουν σημειωθεί καταπτώσεις χωμάτων και πετρών με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων ή να πραγματοποιείται με δυσκολία.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από τη συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου ακινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα. Προβλήματα δημιουργήθηκαν ακόμα στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Σημειώνεται ότι μόνον χθες, σε ολόκληρη την Κρήτη, η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων και έλξεις ακινητοποιημένων οχημάτων. Με 7 συνεργεία και 14 άτομα προχώρησε σε 15 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 4 έλξεις οχημάτων.

Καταπτώσεις βράχων λόγω της κακοκαιρίαςΚαταπτώσεις βράχων λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» σαρώνει την ΚρήτηΗ κακοκαιρία «Ωκεανίς» σαρώνει την ΚρήτηΣοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το νησί από την κακοκαιρίαΣοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το νησί από την κακοκαιρία