ΚΡΗΤΗ

Ένα βίντεο του 2005 μας δείχνει τι άλλαξε στο Ηράκλειο τα χρόνια που μεσολάνησαν

Αυτή είναι η εικόνα της πόλης του Ηρακλείου πριν από 13 χρόνια … όχι και τόσα πολλά ώστε να … μη αναγνωρίζεται η πόλη, όχι όμως και λίγα ώστε να μην είναι ορατές οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί.

“Είναι εμφανής η αλλαγή, από τα έργα σε πλατείες και δρόμους, ενώ η μίξη τσιμέντου με τσιμέντο και μάρμαρο έχει πλέον αλλάξει προς το χειρότερο την αισθητική της πόλης” σχολιάζει ο δημιουργός του βίντεο, Μιχάλης Δολαψάκης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ιταλία, τα τελευταία 18 χρόνια.

Κάθε επίσκεψή του στο Ηράκλειο σημαίνει άλλη μια καταγραφή με τη μικρή ψηφιακή του μηχανή, για να κρατάει “μαζί” του την ιδιαίτερη πατρίδα του. Την ίδια στιγμή, το αρχείο αυτό δίνει σε όλους την ευκαιρία να δούμε τις αλλαγές που χρόνο με το χρόνο συντελούνται, αλλάζοντας το πρόσωπό της πόλης.

Ένα μικρό ταξίδι στο Ηράκλειο Κρήτης πριν όχι και τόσο πολλά χρόνια… Μια πόλη που ταξιδεύει στο χρόνο διαλύοντας το παρελθόν της και ό,τι διασώζεται, διασώζεται από καθαρή τύχη και χάρις σε λιγοστά άτομα που αγαπάνε αυτή τη πόλη” – σημειώνει ο Μ.Δολαψάκης, περιγράφοντας όσα έχει καταγράψει σε αυτό το βίντεο διάρκειας σχεδόν 6 λεπτών.

Cretalive