ΚΡΗΤΗ

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων για την κατάληψη της Rosa Nera

 

Αντιπαραθέσεις με έκρυθμη κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, προκάλεσε το θέμα της κατάληψης της Rosa Nera στο λόφο Καστέλλι, κατά το κλείσιμο της τακτικής συνεδρίασης τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Νωρίτερα, κατά την αρχή της συνεδρίασης, μέλη της κατάληψης και συλλογικοτήτων τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας την ξεκάθαρη θέση στην αξιοποίηση του χώρου από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το τελεσίγραφο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων χώρων

Αρχικά και ενώ ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας πράξης “γνωστοποίησης θέσης” του οργάνου, η διχογνωμία ανάμεσα στις παρατάξεις προκάλεσε την απόσυρση της.

Ωστόσο οι παρατάξεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και της “Ανταρσίας για τα Χανιά”, κατέθεσαν ένα είδος ψηφίσματος που ανέφερε την εναντίωση στην τουριστικοποίηση των κτιρίων, που όμως δεν υπερψηφίστηκε από το σώμα, καθώς έλειπε η φράση για τον σεβασμό στη νομοθεσία, που είχε εισηγηθεί αρχικά η δημοτική αρχή.

Τα αίματα άναψαν όταν η ψηφοφορία επαναλήφθηκε για τρεις φορές, ώστε να καθοριστεί το ακριβές αποτέλεσμα, με τους συγκεντρωμένους πολίτες να διαμαρτύρονται για “διαδικασίες-παρωδία”. Στη “διαμάχη” ενεπλάκησαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Πηγή: zarpanews.gr