ΚΡΗΤΗ

Έντονη η δραστηριότητα της Πυροσβεστικής και τη χθεσινή ημέρα

Σε πολλά περιστατικά κλήθηκαν και χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί η επέμβασή τους σε εκτεταμένες πυρκαγιές, με δεδομένο ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς ήταν ιδιαίτερα υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3:10 τα ξημερώματα τρεις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου έσπευσαν στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, κοντά σε γνωστό πολυκατάστημα στον Γιόφυρο, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που εκδηλώθηκε σε κάδο απορριμμάτων. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

Γύρω στις 10:30 χθες το βράδυ πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, 100 τ.μ. μεταξύ Μελιδοχωρίου και Μαδέ στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. Χρειάστηκε η επέμβαση 8 πυροσβεστών του Κλιμακίου Πύργου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Για τα αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς διενεργείται προανάκριση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα, στις 3 μετά το μεσημέρι στις Μελέσες του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, άρπαξαν ξερά χόρτα σε έκταση 10 τ.μ. προκαλώντας για μία ακόμη φορά την παρέμβαση των πυροσβεστών. Πέντε πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου με δύο πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.