ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έτσι θα έχεις φουλ wi-fi σήμα στο σπίτι, από το υπόγειο μέχρι την ταράτσα

Δείτε βίντεο με τους πέντε τρόπους για να ζήσει κανείς την τέλεια εμπειρία ίντερνετ στο σπίτι

Υπόθεση Wi-Fi στο σπίτι. Το οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Το χρειαζόμαστε 24/7, σχεδόν για όλες τις ασχολίες μέσα στην κατοικία μας. Ωστόσο, συχνά εμφανίζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να δοκιμάζουμε να αλλάξουμε θέση στο router μήπως πιάσουμε καλύτερο σήμα, να περιορίζουμε προγράμματα και υπηρεσίες streaming, video chats, online παιχνίδια, να προσπαθούμε να «κλέψουμε» σήμα από τους γείτονες και τελικά να προκαλούνται «διαμάχες» με τους συγκατοίκους μας, θέτοντας σειρά προτεραιότητας στη χρήση WiFi.

Σήμερα, στην εποχή των οπτικών ινών και στην κοινωνία του «Gigabit», η εμπειρία του ασύλληπτα γρήγορου ίντερνετ, είναι πραγματικότητα. Χωρίς διακοπές, αλλά κυρίως με μέγιστη κάλυψη ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία ενός σπιτιού, χάρη στα δίκτυα νέας γενιάς της COSMOTE τα οποία υπόσχονται μια νέα, εντελώς διαφορετική, συνδεσιμότητα, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της κάθε οικίας στην Ελλάδα.  Με τοCOSMOTE Fiber, ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 200 Mbps «διαπερνούν» ακόμα και την ταράτσα ή το υπόγειο μιας κατοικίας, περιοχές που κατεξοχήν -λόγω κατασκευής ή παρεμβολών- παρουσίαζαν απώλεια σήματος. Την ίδια ώρα, αν προκύψει οποιοδήποτε τεχνικό ή κατασκευαστικό πρόβλημα, οι χρήστες έχουν άμεση ανταπόκριση και λύση με την υπηρεσία COSMOTE @YourService.

Οι νέες προτάσεις του μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιών στη χώρα, περιλαμβάνουν και ένα νέο router Speedport Plus, καθώς και έναν εξελιγμένο WiFi εξοπλισμό. Το στοιχείο για το οποίο ξεχωρίζει το νέο router Speedport Plus είναι ότι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη και 2 WiFi συχνότητες για μέγιστη απόδοση ταχύτητας, ακόμα και με πολλές συνδεδεμένες συσκευές, ενώ διαθέτει θύρες Gigabit Ethernet για ταχύτερη ενσύρματη σύνδεση, ενσωματωμένη θύρα USB 2.0 με δυνατότητα για Internet Backup, καθώς και σύνδεση με εξωτερικούς δίσκους και εκτυπωτές.

Σημειώνεται ότι παρέχεται -χωρίς χρέωση- με τα προγράμματα COSMOTE Double Play 50Mbps και COSMOTE Double Play Fiberspeed 100Mbps & 200Mbps.

Φουλ WiFi σήμα παντού

Το πρόβλημα με την απώλεια σήματος, που πολλοί αντιμετώπιζαν εξαιτίας των υλικών κατασκευής του σπιτιού τους, έρχεται να λύσει ο νέας γενιάς εξοπλισμός WiFi της COSMOTE.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας τοίχος μπορεί να μειώσει ακόμα και έως 24% το WiFi σήμα, ενώ με την αλλαγή ορόφου, το WiFi μεταξύ router και χρήστη μπορεί να εξασθενήσει έως 64%. Αυτό που τώρα αλλάζει είναι ότι, ανάλογα με τη χρήση, τις ανάγκες και το μέγεθος του σπιτιού, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει φουλ Wi-Fi σήμα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, είτε επιλέξει το WiFi Extenders (για εύκολη επέκταση της κάλυψης και της ισχύος του WiFi σήματος σε όλους τους χώρους), είτε το Powerlines (με μεγάλη εμβέλεια, για σπίτια με «δύσκολα» σημεία, όπως το υπόγειο και η ταράτσα), είτε το Mesh WiFi System (για ένα ενοποιημένο και ισχυρό WiFi δίκτυο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την κατασκευή του σπιτιού).

Αναφορικά με τις νέες υπηρεσίες και τη βοήθεια από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της εταιρείας, η λύση COSMOTE Internet Backup παρέχει εφεδρική σύνδεση στο Internet μέσω δικτύου κινητής για αδιάλειπτη πρόσβαση στο Internet σε περίπτωση προσωρινής απώλειας του σταθερού δικτύου, ενώ η αποκλειστική υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster αυξάνει την ταχύτητα του internet στο σπίτι, συνδυάζοντας τις ταχύτητες των δικτύων σταθερής και κινητής, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα. Επιπλέον οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της υπηρεσίας COSMOTE @YourService αναλαμβάνουν την μελέτη, την εγκατάσταση και την ρύθμιση συσκευών και εξοπλισμού, αλλά και την κατασκευή ή επισκευή της εσωτερικής καλωδίωσης σε κάθε σπίτι.

Σημειώνεται ότι το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. ‘Εχει μήκος διαδρομής πάνω από 43.000χλμ, ενώ παρέχει πολύ υψηλές ταχύτητες ίντερνετ και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πέντε τρόπους για να ζήσει κανείς την τέλεια εμπειρία ίντερνετ στο σπίτι: