ΚΡΗΤΗ

Έφαγε 17 χρόνια… για τη φουκαριάρα τη μάνα του Κάθειρξη 17 ετών στον Αλβανό «μάστερ σεφ» των… λευκών αλχημειών

Αλλον «κάρφωσε» προανακριτικά, άλλον κατονόμασε στις ανακριτικές Αρχές, στο τέλος πλήρωσε ο ίδιος τον λογαριασμό, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ότι ο 35χρονος ζαχαροπλάστης κατηγορούμενος δεν ήταν μόνο «μάστερ σεφ» στα προφιτερόλ αλλά και στις… αλχημείες.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έκαναν  έφοδο στο σπίτι 35χρονου Αλβανού με λευκό ποινικό μητρώο. Επί δεκαπέντε χρόνια δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε γνωστό ζαχαροπλαστείο του Ηρακλείου, χωρίς ποτέ να δώσει δικαιώματα για σχολιασμό. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και ανακάλυψαν το δωμάτιο που είχε μετατρέψει σε εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών.

Εκεί βρήκαν ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου και σε σκόνη συνολικού βάρους 3 κιλών καθώς και ποσότητα 83 γραμμαρίων κοκαϊνης.

Ακόμα κατάσχεσαν δεκάδες ναρκωτικά χάπια, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, σύνεργα κονιορτοποίησης και πρόσμιξης ηρωίνης και κοκαϊνης και αρκετά μετρητά. Στο σπίτι είχε βρεθεί και μία ατζέντα-χρυσωρυχείο, όπως την είχαν χαρακτηρίσει τότε  οι  διωκτικές Αρχές.

Ο 35χρονος προανακριτικά είχε κατονομάσει ως «μεγάλο αφεντικό» έναν 44χρονο συμπατριώτη του, έγκλειστο των φυλακών Αγυιάς, ο οποίος χθες επίσης κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αρνούμενος τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τον 35χρονο ούτε καν τον γνώριζε ως όνομα.

Ο τελευταίος στην απολογία του ενώπιον των δικαστικών Αρχών (αλλά και της ανακρίτριας, όπως ειπώθηκε) υποστήριξε ότι όντως  δεν γνωρίζει τον 44χρονο, ωστόσο χρησιμοποίησε το όνομα του καθ’ υπόδειξη του πραγματικού «εγκεφάλου», ενός Αλβανού που γνώριζε από την πατρίδα του. «Μου είπε να αναφέρω το όνομα του 44χρονου επειδή ήταν στη φυλακή και ήταν «τελειωμένος». Μου είπε ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα και ότι αν γίνει κάτι, θα με βοηθούσε. Εγώ δέχτηκα γιατί χρειαζόμουν χρήματα για τη μητέρα μου, η οποία έπρεπε να κάνει επέμβαση».

Το δικαστήριο αθώωσε τον 44χρονο έγκλειστο, ενώ έκρινε ένοχο τον 35χρονο για διακίνηση (όχι όμως υπό επιβαρυντικές περιστάσεις) και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 17 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ.

patris.gr