ΚΡΗΤΗ

«Έφυγαν» πλάι πλάι στην αυλή του σπιτιού τους οι ηλικιωμένοι σύζυγοι ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Συγκλονίζει αλλά και συγκινεί η διπλή οικογενειακή τραγωδία στην Αγία Πελαγία με το ζευγάρι των υπερήλικων, οι οποίοι βρέθηκαν  νεκροί, σχεδόν δίπλα-δίπλα στο αύλιο χώρο της μονοκατοικίας όπου ζούσαν. Μία υπόθεση που αρχικώς κινητοποίησε και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου για το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, το οποίο ωστόσο αποκλείστηκε.

Ο θάνατος των δύο άτυχων ηλικιωμένων, της 90χρονης γυναίκας και του 82χρονου συζύγου της φέρεται να αποδίδεται σε μία σειρά τραγικών συγκυριών. Και οι δύο εντοπίστηκαν νεκροί στην αυλή της οικίας τους, σε απόσταση περίπου δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον. Από τη θέση των πτωμάτων σε συνδυασμό με τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στον τόπο,  εκτιμάται το εξής σενάριο: ο 82χρονος βρισκόταν στον περιφραγμένο χώρο της αυλής και έκανε αγροτικές εργασίες. Μάλλον καθάριζε κάποια κλαδιά γιατί βρέθηκε αφημένο στο χώμα το γεωργικό ψαλίδι.

Εικάζεται ότι το παράτησε  όπως-όπως και έτρεξε να βοηθήσει τη γυναίκα του που παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Κατέρρευσε;  Σκόνταψε και έπεσε;  Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Ο 82χρονος βρέθηκε νεκρός σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από την σύζυγο του. Η μία από τις παντόφλες που φορούσε εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου καθάριζε τα κλαδιά. Στην βιασύνη του πάνω να βοηθήσει τη γυναίκα του, έφυγε η παντόφλα. Εκτιμάται ότι είχε κάποιο ατύχημα και βρέθηκε στο έδαφος.

Τους άτυχους γέροντες βρήκαν νεκρούς στενά συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία τους επισκέπτονταν τακτικά για να τους φροντίζουν καθώς η  γιαγιά αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το σοκ για τα παιδιά και τα εγγόνια τους ισχυρό.