ΕΛΛΑΔΑ

Έχασαν την… μπάλα: Καμμένος και Τζανακόπουλος εμπλέκουν τώρα και τον Ρουβίκωνα σε Σενάρια Συνωμοσίας

Σε κατάσταση παράκρουσης βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, επιχείρησαν να εμφανίσουν μέχρι και τον… Ρουβίκωνα ως μέρος των «ψεκασμένων» σεναρίων αποσταθεροποίησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγη ώρα μετά την ανάληψη της ευθύνης για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη από τον Ρουβίκωνα, επιμένει στα σενάρια του συντονισμένου σχεδίου εκφοβισμού της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν διστάζει να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη στις επιθέσεις κατά βουλευτών, καθώς δεν τις καταδικάζει, ενώ ταυτίζει τον Ρουβίκωνα με «περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες».

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες.

Οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του φασιστικού παραληρήματος του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση κατά την πρόσφατη συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία κατά τα άλλα ευαίσθητη στα φαινόμενα βίας φαίνεται, ότι όχι μόνο δεν θέλει να καταδικάσει τις επιθέσεις στους βουλευτές και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα: Με τη στάση της ηγεσίας της και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές.

Είναι προφανές πως θεωρεί ότι αφού δεν κατάφερε να πλήξει την κυβέρνηση με την καταστροφολογία θέλει τώρα να επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων. Η φιλελεύθερη μάσκα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει εδώ και καιρό.

Οι επιλογές του έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ουρά της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών περιθωριακών οργανώσεων. Σε ένα μόρφωμα που καμία σχέση δεν έχει πλέον με την μετριοπαθή κεντροδεξιά.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες και υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας στην οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να εκφυλίσει το κόμμα του μετατρέποντάς το σε πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων.

Νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία.

Υποτιμά τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού.

Υποτιμά όμως και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.

Θέλουμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται. Θα συνεχίσει να πορεύεται με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσει να πορεύεται για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ας το βάλει λοιπόν καλά στο μυαλό του:

Η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίων.

Ο αγώνας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των αδυνάμων θα συνεχιστεί με περισσότερα όπλα πλέον.

Και πάνω  από όλα, η μάχη κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Το μόνο που θα πετύχει με την στρατηγική της αποσταθεροποίησης ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την παράταξή του.

Το σχέδιό του θα εκπυρσοκροτήσει και εκείνοι που τελικά θα καταρρεύσουν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης, η σημερινή ακροδεξιά ηγεσία της ΝΔ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν».

Στο μεταξύ, με ακόμη ένα tweet σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη αλλά και την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Όποιος φοράει κουκούλα όπου και αν ανήκει όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατά του πολιτεύματος όπως λέει και ο Λαός μας» ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Καμία δε φορά και εισπράττει ….», έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Όποιος φοράει κουκούλα όπου και αν ανήκει όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατα του πολιτεύματος όπως λέει και ο Λαός μας» ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Καμία δε φορά και εισπράττει ….

Ο Κατσίκης αμφισβητεί ότι η επίθεση στο γραφείο του έγινε από το Ρουβίκωνα

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, προχώρησε σε μία ακόμα προσπάθεια να συντηρήσει την ρητορική της κυβέρνησης, περί αποστασιών και «ακροδεξιών ομάδων».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αμφισβήτησε ευθέως ότι πίσω από την επίθεση στο γραφείο του ήταν ο Ρουβίκωνας.

«Σας ζητώ συγγνώμη γιατί σήμερα δεν κατάφερα να ασκήσω τα καθήκοντα μου ως κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος, διότι είχα να αντιμετωπίσω μια επίθεση κακοποιών στοιχείων, ευτυχώς μιας αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής», είπε αρχικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποστήριξε ότι αμφισβητεί και προβληματίζεται για την ταυτότητα αυτών που επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο του.

«Όταν θα έχω τα στοιχεία δηλαδή από ποιον, τότε αυτά τα στοιχεία θα είναι στη διάθεσή σας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής του στη Βουλή, είπε ευθέως ότι δεν γνωρίζει αν πρόκειται όντως για τον Ρουβίκωνα. «Να δούμε αν πραγματικά πρόκειται για το Ρουβικώνα, κι αν είχε αυτή η οργάνωση μάθει το μάθημα της από τα φροντιστήρια που είχαν παρακολουθήσει», προσέθεσε ο Κώστας Κατσίκης.

Ακόμα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι τόσο η ενέργεια όσο και η ανάληψη ευθύνης «δεν ήταν επιτυχημένη» και χαρακτήρισε την επίθεση αφενός άνανδρη αφετέρου «τρομοκρατική ενέργεια».