ΕΛΛΑΔΑ

«Έχω πτυχία, θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα για τα πλαστά», απαντά ο πρώην διοικητής του Κρατικού Νίκαιας

Χωρίς πειστικά επιχειρήματα, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν  – Δηλώνει άγνοια για το ποιος καταχώρησε τους τίτλους σπουδών στο σύστημα – «Οι σχέσεις μας με τον Πολάκη είναι καθαρά υπηρεσιακές»

«Έχω πτυχία που δικαιολογούν την εξέλιξή μου», απαντά σήμερα ο πρώην διοικητής του Κρατικού Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, αρνούμενος κάθε κατηγορία. Δίχως να καταφέρει με πειστικά επιχειρήματα να υποστηρίξει τη θέση του, μιλούσε για «παραπληροφόρηση», ενώ προέτασε ως δυνατό του χαρτί, το γεγονός ότι οι τίτλοι σπουδών του είχαν ελεγχθεί το 2011.

Μετά την αποκάλυψη του Πρώτου ΘΕΜΑτος για την υπόθεση,  ο εκλεκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ: «Ό, τι ειχα δηλώσει το 2011 η υπηρεσία τα είχε επιβεβαιώσει. Και το 2015 τα είχε επιβεβαιώσει. Θα έπρεπε να είχε γίνει ο έλεγχος τότε», παραδεχόμενος την ίδια στιγμή ότι δεν έχει δηλώσει αυτούς τους τίτλους σπουδών στο σύστημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του πάνελ, «Ποιος καταχώρησε τους τίτλους;», αποκρίθηκε:  «Οταν βγει το πόρισμα θα απαντηθεί αυτό το θέμα. Δεν το ξέρω ποιοι το καταχώρησαν. Εγινε έλεγχος το 2015.Όλα θα τα δείξει η έρευνα».

«Ισχύει ότι κρατούσατε το φάκελο στο γραφείο σας;».

Ο Δημήτρης Μπούτος, φανερά αμήχανος, υποστηρίζει: «Γιατί να μην  μπω στην εφαρμογή να τα διαγράψω; Όλους τους κωδικούς τους χρεώνεται ο διευθυντής και τους παραχωρεί στα τμήματα».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της απάντησής του, σχολίασε: «Είχα πολλή δουλειά στο νοσοκομείο και άργησα να απαντήσω».

Ο πρώην διοικητής αρνήθηκε να απαντήσει ουσιαστικά στα επίμαχα ερωτήματα και στο  τι τελικά έχει συμβεί. «Όλα θα τα αναδείξει η έρευνα, δεν μπορώ να προδικάσω. Αυτά θα τα πώ στα θεσμικά όργανα,όχι εδώ», είπε.

Για την γνωριμία του με τον Παύλο Πολάκη  υποστήριξε ότι τον αναπληρωτή υπουργό τον γνώρισε, αφού έγινε διοικητής. «Οι σχέσεις μας είναι καθαρά υπηρεσιακές».

Στο στούντιο της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου ο Δημήτρης Μπούτος,  προσκόμισε τους τίτλους σπουδών που κατέχει, αλλά δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με αυτούς που του πρόσφεραν απλόχερα αξιακά και οικονομικά προνόμια.

Κατά τον κύριο Μπούτο, ο ίδιος είναι κάτοχος των εξής τίτλων σπουδών.

-Πτυχίο Οικονομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(1984)
-Πτυχίο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (1997)
-Πτυχίο από το Πάντειο(2014)

Ο δοικητής του Κρατικού Νίκαιας προχώρησε και στην απίστευτη παραδοχή ότι παραιτήθηκε για λόγους… συνταξιοδοτικούς: «Ο δικηγόρος μου με συμβούλευσε ότι αν δεν θέλω να μου μειωθεί η σύνταξη, θα πρέπει να φύγω μέχρι το τέλος του 2018. Δεν σχετίζεται η παραίτησή μου με αυτή την υπόθεση».