ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Ανώνυμη καταγγελία οδήγησε στο βρέφος που βρέθηκε στα σκουπίδια

Οι Αρχές εικάζουν ότι η γυναίκα είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Αίγιο, το πρωί της Πέμπτης (18/4), με τη φερόμενη ως μητέρα να αρνείται ότι έχει γεννήσει και κατ’ επέκταση ότι είναι εκείνη που πέταξε το μωρό στον κάδο. Η γυναίκα νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια θανάτου του βρέφους.

Ο άνθρωπος που εντόπισε το μωρό στα σκουπίδια μίλησε στο OPEN TV για το πώς η τραγωδία ήρθε στο φως: «Ήταν σε μια τσάντα από αυτές των καταστημάτων. Είναι, τι να σας πω τώρα… Με οδηγίες της Ασφάλειας Αιγίου έγινε ό,τι έγινε. Η στιγμή ήταν περίεργη για όλους μας. Και για εμένα και για τους εργαζομένους».

Αίγιο: Η μητέρα αρνείται ότι γέννησε και πέταξε το μωρό της στον κάδο

Η είδηση του νεκρού βρέφους στα σκουπίδια έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Αιγίου. «Ήταν αποκρουστικό το θέαμα. Ήταν η Ασφάλεια παρούσα και από εκεί και πέρα ανέλαβε η Αστυνομία για τα περαιτέρω», ανέφερε ο δήμαρχος Αιγίου, Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, θα γίνει εξέταση DNA ώστε να διαπιστωθεί αν η γυναίκα, που είναι ανύπαντρη, είναι η μητέρα του βρέφους. Επίσης, θα αποσαφηνιστεί αν το βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή αν ήταν ζωντανό όταν -όπως εικάζεται- η γυναίκα που το γέννησε το πέταξε στον κάδο.

Οι Αρχές εικάζουν ότι η γυναίκα είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στην ΕΛΑΣ που έκανε λόγο για νεκρό μωρό σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αίγιο, ενώ κατονόμαζαν τη συγκεκριμένη, 30χρονη γυναίκα ως μητέρα του βρέφους.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του OPEN TV