ΚΡΗΤΗ

Αεροδρόμια της Κρήτης ανάμεσα στα 10 χειρότερα της Ευρώπης

Η ιστοσελίδα SleepinginAirports ζήτησε από τους ταξιδιώτες να αξιολογήσουν τα αεροδρόμια με βάση την εμπειρία τους. Δείτε ποια είναι τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως προέκυψαν από την αξιολόγηση των χρηστών.

10ο: Αεροδρόμιο Τεγκελ του Βερολίνου, Γερμανία

Οι χρήστες της ιστοσελίδας SleepinginAirports έδωσαν την 10η χειρότερη θέση στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου λόγω του ότι έχει ατέλειωτες ουρές, πανάκριβες επιλογές από τα μηχανήματα με τα σνακ, άβολα καθίσματα και άλλα.

9ο: Αεροδρόμιο Σονενφελντ του Βερολίνου, Γερμανία

Ακολουθεί ακόμη ένα αεροδρόμιο στο Βερολίνο. Στα αρνητικά σχόλια αναφέρθηκαν οι βρώμικες τουαλέτες, η έλλειψη φαγητού και νερού τη νύχτα και τα κρύα μεταλλικά καθίσματα. 8ο: Διεθνές Αεροδρόμιο Κλουζ-Ναποκα, Ρουμανία

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο πήρε τρία στα πέντε αστέρια λόγω έλλειψης θέρμανσης και άνεσης.

7ο: Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων, Ελλάδα

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι σύμφωνα με έναν ταξιδιώτη «σκέτη καταστροφή». Τα παράπονα αφορούσαν στις ουρές αναμονής, στις περιορισμένες επιλογές φαγητού και στην έλλειψη καθισμάτων.

6ο: Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, Ιταλία

Οι επιβάτες που έμειναν εκεί τη νύχτα ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω στο κρύο από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 ηώρα το πρωί. Σύμφωνα με έναν επιβάτη, «ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου» ενώ άλλος ανέφερε ότι «ήταν απλώς χάλια».

5ο: Αεροδρόμιο Λουτον του Λονδίνου, Αγγλία

Το Λούτον αποτελεί μια οικονομική επιλογή για να πάει κάποιος στο Λονδίνο αλλά τα σχόλια ήταν αρνητικά λόγω έλλειψης καθισμάτων και λόγω της αγένειας του προσωπικού. Ένας από τους χρήστες το αποκάλεσε «κόλαση» ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πιο συγκαταβατικοί.

4ο: Αεροδρόμιο Παρι Μποβε-Τιλε, Γαλλία

Υπήρξε και επιβάτης που συμβούλευε τους ταξιδιώτες να αποφύγουν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονταν ότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες το αεροδρόμιο είναι κλειστό. Υπήρχαν και κάποιοι που δεν ήταν τόσο αρνητικοί και αναφέρθηκαν στις καινούργιες τουαλέτες και στον σταθμό λεωφορείων με τα Starbucks.

3ο: Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου, Ελλάδα

Η Ρόδος και το αεροδρόμιο της πήρε μόλις δύο αστέρια, ενώ ένας επιβάτης ανέφερε ότι θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να ξαναπατήσει και κάποιοι άλλοι ανέφεραν τα μεταλλικά παγκάκια και το αργό wi-fi.

2ο: Αεροδρόμιο Σαντορίνης, Ελλάδα

Η ηλιόλουστη Σαντορίνη καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στη λίστα της SleepinginAirports με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Σύμφωνα με έναν επιβάτη η κατάσταση ήταν χαοτική και είχε πάρα πολύ κόσμο, ενώ ένας άλλος ότι δεν μπόρεσε να κοιμηθεί εκεί τη νύχτα.

1ο: Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης

Οι τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην Κρήτη για τις πανέμορφες παραλίες της και την μοναδική ατμόσφαιρα του νησιού. Το αεροδρόμιο όμως του Ηρακλείου, αναφέρει το airnews.gr, φιγουράρει πρώτο στα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω του ότι έχει απαράδεκτες τουαλέτες, είναι βρώμικο, δεν έχει άνετα καθίσματα και έχει ατέλειωτες ουρές αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί, ειδικά για το αεροδρόμιο Ηρακλείου πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες αναβάθμισης και από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη με την πρόσφατη ανακαίνιση του αεροδρομίου.

Επισημαίνεται, ότι η ανακαίνιση του αεροδρομίου περιλαμβάνει τη νέα αίθουσα αναχωρήσεων συνολικής επιφάνειας 2.895 m² στο ισόγειο και 585τ.μ στο στεγασμένο χώρο του υπογείου, η οποία διαθέτει έντεκα εξόδους αναχωρήσεων, εννιά στο ισόγειο και δύο στον όροφο.

Σε όλες τις εξόδους τοποθετήθηκαν ανελκυστήρες. Ανακαινίστηκαν, ακόμη και οι παλαιοί χώροι των αναχωρήσεων 8.000 m² περίπου όπου δημιουργήθηκαν νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών μεγέθους 2.054 m².

Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών ένα κορεσμένο αεροδρόμιο μεταμορφώθηκε σε ένα κτίριο κόσμημα, αντάξιο της μεγάλης τουριστικής κίνησης που υποδέχεται καθημερινά ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.