ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ακόμη ψάχνουν διευθυντή σε 4 σχολεία του Ηρακλείου

Ψάχνουν ακόμα διευθυντή τέσσερα σχολεία του Ηρακλείου! Πρόκειται για τα τετραθέσια Δημοτικό σχολείο Χουδετσίου, Δημοτικό σχολείο Άρβης, Δημοτικό σχολείο Βοριζίων και 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Στον «άερα» είναι η προκήρυξη για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 5 Νοεμβρίου.

Ο αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Μπερκούτης, εξηγεί στην «Π» πως την περσινή χρονιά, όταν έγιναν οι κρίσεις των διευθυντών, δεν είχε δηλώσει κανείς τα συγκεκριμένα σχολεία. Ακολούθησε η δεύτερη φάση πλήρωσης των θέσεων, ζητήθηκε, δηλαδή, από τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς στον πίνακα των διευθυντών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα σχολεία, κάτι που δεν έγινε.

Τώρα, η πρόσκληση είναι «ανοιχτή», μπορεί δηλαδή να υποβάλει αίτηση για τη θέση όποιος επιθυμεί και εκτός του πίνακα.

Σε ερώτηση της «Π», ο κ. Μπερκούτης τονίζει πως τα σχολεία δεν είναι «ακέφαλα», υπάρχει εκπαιδευτικός που ασκεί καθήκοντα διευθυντή, ενώ είναι καλυμμένες όλες οι θέσεις των δασκάλων.

Σημειώνεται πως οι διευθυντές που θα τοποθετηθούν στα σχολεία Χουδετσίου και Βοριζίων θα λειτουργήσουν ως τριθέσια, δηλαδή θα οριστούν ως προϊστάμενοι, και το επίδομα, το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας και η μοριοδότηση προσαρμόζονται ανάλογα.

Κενά στην παράλληλη

Ο κ. Μπερκούτης αναφέρει πως σήμερα υπάρχουν πολλά κενά στην παράλληλη στήριξη, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί 100 παιδιά ενώ χρειάζονται ακόμα 169 περίπου δάσκαλοι και επτά νηπιαγωγοί παράλληλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ, κ. Βασιλείου Παληγιάννη, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την παράλληλη στήριξη θα πραγματοποιηθούν το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου. «Τα εκκρεμή εγκεκριμένα αιτήματα είναι περίπου 5.000 και οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι 915. Είναι εύλογο  ότι θα καλυφθεί ένα μικρό ποσοστό αιτημάτων.

Παράλληλα θα διατεθούν περίπου 250 πιστώσεις για κάλυψη αναγκών ΣΜΕΑΕ και μικρός αριθμός πιστώσεων για ΖΕΠ και ΔΥΕΠ.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη Γενική Εκπαίδευση πιθανόν να γίνουν μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Κενά υπάρχουν, όμως οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι περιορισμένες και δυστυχώς το Υπουργείο έως και σήμερα αγνοεί τον ακριβή αριθμό κενών πιστοποιώντας την έλλειψη προγραμματισμού και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής. Οι πιστώσεις με βάση τον αριθμό αδειών άνευ αποδοχών θα διατεθούν τέλος Νοεμβρίου.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία, να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών, ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με πλήρες πρόγραμμα» αναφέρει ο κ. Παληγιάννης.

.patris.g