ΚΡΗΤΗ

Αλλάζει διοίκηση η Creta Farms για να πωληθεί

Νέες εξελίξεις για το μέλλον της  Κρητικής εταιρίας Creta Farms δρομολογούνται μετά την απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να καταθέσουν αίτηση στο πρωτοδικείο Ρεθύμνου για την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στην εταιρία.
Το αίτημα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και την επιστολή που απέστειλε ο βασικός μέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης προς την Εθνική Τράπεζα, στην οποία δηλώνει τη συναίνεσή του στην πρότασή της, όπως και των υπόλοιπων πιστωτικών ιδρυμάτων, για άρση του αδιεξόδου μέσω της τοποθέτησης διοίκησης κοινής αποδοχής.

Ουσιαστικά οι τράπεζες ενεργοποίησαν το plan b, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση της Creta Farms και να διασφαλίσουν μέρος των κεφαλαίων με τα οποία την έχουν δανειοδοτήσει και το οποίο προβλέπει  την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της αλλαντοβιομηχανίας και τον διορισμό “υπηρεσιακής” διοίκησης.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ελέγχουν, μετά την ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας, πάνω από το 60% των μετοχών της εταιρείας. Ποσοστό το οποίο ξεπερνά το 80% μαζί με τις μετοχές που έχει ενεχυριάσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
Η τοποθέτηση μεταβατικής διοίκησης, σύμφωνα με πηγές με γνώση της κατάστασης, θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, την κατάθεση στο Πρωτοδικείο αίτησης υπαγωγής της στα άρθρα 106 β & δ του Πτωχευτικού Κώδικα και τη μεταβίβασή της στον νέο ιδιοκτήτη.