ΚΡΗΤΗ

Αλλάζει ριζικά το κολυμβητήριο Ηρακλείου

Mια από τις μεγαλύτερες – σπουδαιότερες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ηρακλείου λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο από το ΕΑΚΗ.

Η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, μετά από αρκετές πιέσεις γονέων, δημοσιευμάτων τοπικών μέσων, ιδιαιτέρως της “ΠΑΤΡΙΣ”, και έχοντας την συγκατάθεση της ΓΓΑ, αποφάσισε και κάνει πράξη την αναβάθμιση του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Μια αναβάθμιση που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά.
Σπουδαίες παρεμβάσεις όμως είχαν γίνει στο παρελθόν όπως η αλλαγή καυστήρων, σωληνώσεων, κατασκευή μικρής πισίνας κ.ά.
Η όμορφη και συνάμα αναγκαία αλλαγή του κολυμβητηρίου έχει να κάνει με επισκευή κτηρίων (αποδυτηρίων, μηχανοστασίου, στεγάστρων, ξύλινων επιφανειών) αποκάτασταση πλακιδίων πυθμένα πισίνας, περιμετρικών πλακών, σχαρών υπερχείλισης περιμετρικά της πισίνας, σχαρών ομβρίων υδάτων, υγρομόνωσης απορροής υδάτων, αποκατάσταση και επισκευή ειδών υγιεινής στα αποδυτήρια κ.τλ., κόστους 51.000 ευρώ περίπου.
Αυτές οι παρεμβάσεις προστίθενται στις άλλες μικρές που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια από το ΕΑΚΗ, το οποίο φρόντισε να συντηρήσει τα αποδυτήρια του σταδίου Ελευθερίας, να προμηθευτεί πολυμηχάνημα ενδυνάμωσης για το κλειστό του “Λίντο” ενώ έχει σκοπό να συνεχίσει τις παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους ευθύνης του.
Οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά και μέχρι 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου η νέα κολυμβητική χορνιά (ξεκίνησε χθες με τους αθλητές – τριες να προπονούνται σε Παγκρήτιο, “Θάλασσα Κλαμπ”, Αρκαλοχώρι) να βρει την εγκατάσταση με πλήρως λειτουργικά, ολοκαίνουργια αποδυτήρια και κυρίως πισίνα.
Το όλο εγχείρημα έχει σκορπίσει χαρά σε γονείς, αθλητές – τριες, προπονητές και παράγοντες του υγρού στίβου, αφού χρόνια το περίμεναν αυτό και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του ΕΑΚΗ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ