ΚΡΗΤΗ

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΜΕ… ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Μπούκαραν από το παράθυρο της κουζίνας

Μία διαφορετική ομάδα… διαρρηκτών που δρούσε στο Ηράκλειο, αλλά και με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, εντόπισε μετά από μήνες ερευνών η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της σπείρας με τους τρεις συνολικά αλλοδαπούς δράστες είναι ότι για κάποιο λόγο που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα επέλεγαν σχεδόν πάντα να εισβάλουν σε σπίτια από το παράθυρο της κουζίνας της εκάστοτε οικίας.

Παράλληλα, φαίνεται ότι αδιαφορούσαν για το εάν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σπίτια, αρκεί βέβαια να μην γίνονταν αντιληπτοί. Όμως και στην περίπτωση αυτή, να καταλάβαινε δηλαδή κάποιος την παρουσία τους στο χώρο, οι κατηγορούμενοι δεν αιφνιδιάζονταν. Σε μία περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισαν το στόμα ενός ηλικιωμένου κι έφυγαν από το σπίτι σαν… κύριοι.

Και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Η χώρα καταγωγής τους δεν είναι δεδομένη αφού τη μία δηλώνουν Παλαιστίνιοι, την άλλη Τυνήσιοι, Ιρακινοί κτλ. Το ίδιο συμβαίνει και με το όνομά τους, καθώς ο καθένας συστηνόταν και με άλλο όνομα κάθε φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση τους χρονολογείται από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο και φέρονται να διέπραξαν συνολικά δεκατρείς διαρρήξεις και κλοπές στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου.

Μάλιστα, στις οχτώ από τις δεκατρεις περιπτώσεις που κατηγορούνται, φέρονται να μπήκαν μέσα στα σπίτια των θυμάτων τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι ένοικοι βρίσκονται σε αυτά. Σε μια από τις οχτώ περιπτώσεις, ηλικιωμένος Ηρακλειώτης τους αντιλήφθηκε, εκείνοι όμως του έκλεισαν το στόμα και έφυγαν.

Η λεία τους είναι μεγάλη, αφού δεν περιορίζονταν μόνο σε χρήματα, αλλά έκλεβαν επίσης κοσμήματα κι άλλα αντικείμενα αξίας.

Για την αστυνομία, πρόκειται αναμφίβολα για τους δράστες των συγκεκριμένων περιπτώσεων, αφού έχουν αναγνωριστεί και από κάποια από τα θύματά τους που τους είδαν, αλλά και τα αποτυπώματά τους βρέθηκαν στα σπίτια που διέρρηξαν.

Απασχολούν επανειλημμένα αλλά δεν πτοούνται

Όπως είπαν στην «Π» αστυνομικοί που ξέρουν για το ευρύ φάσμα δράσης των κατηγορουμένων, «σε βάρος τους έχουν συνταχθεί πολλές δικογραφίες. Όμως παρά τις συλλήψεις τους εκείνοι συνεχίζουν να δρουν.  Αξίζει να σημειωθει ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων είχε συλληφθεί με ένταλμα του ανακριτή Ηρακλείου τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι συνεργοί του έχουν προφυλακιστεί εδώ και δύο μήνες.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου πραγματοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες έρευνες σε σπίτια που είχαν οι δράστες υποδείξει κατά το παρελθόν ότι διαμένουν. Σε μία έρευνα που έγινε βρέθηκε ένας νεαρός από το Μαρόκο, ο οποίος κατείχε μια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 9,5 περίπου γραμμαρίων.

.patris.gr