ΚΡΗΤΗ

Αλλοδαπός «ποντικός» ξάφριζε δωμάτια ξενοδοχείων στην Χερσόνησο

Ο 42χρονος ταυτοποιήθηκε κατά την έρευνα των ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Γερή μπάζα είχε κάνει μέσα σε μόλις δυο 24ωρα ένας 42χρονος αλλοδαπός «ποντικός» που τρύπωνε σε δωμάτια ξενοδοχείων σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και ξάφριζε τις αποσκευές των παραθεριστών την ώρα που απουσίαζαν. Από την περασμένη Δευτέρα ως την Τετάρτη, είχε διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές και μία απόπειρα.

Ο 42χρονος ταυτοποιήθηκε κατά την έρευνα των ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έχοντας πάνω του ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 54 ευρώ, ένα tablet, ένα ρόλοι, δυο κινητά, μια κάμερα και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, όλα προϊόντα κλοπής από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Τα ευρήματα αποτελούσαν μέρος των κλοπιμαίων, που ήταν 550 ευρώ, 345 λίρες Αγγλίας ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα. Όλα αποδόθηκαν στα θύματα και η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα και να εξιχνιαστούν τυχόν άλλες κλοπές, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.